DVS 7 verliest van nummer 1 maar heeft gelukkig de hapjes nog

De nummer 1 van de poule, Olympia, kwam naar Utrecht. We waren zeer gemotiveerd om ze te verslaan.

Helaas kon Wim niet spelen, hij was een wedstrijd eerder geblesseerd geraakt aan zijn rug. Gelukkig kon Jaap wel spelen. Wim was er wel bij voor morele support en coaching, dat was wel nodig!

Jaap en John begonnen vol goede moed aan de dubbel. Ze moesten er nog een beetje inkomen en redden het helaas niet door veel eigen fouten. Miranda en Mieke hadden te goed opgelet en zetten de foutenreeks door in hun dubbel. Gedwongen door de kracht van de tegenstanders weliswaar. Dan maar scoren in de single. Jaap speelde de eerste single. Beide heren met een zeer goede backhand, het was zoeken naar een zwakke plek. Het was een taaie speler die alle shuttles maar bleef terugslaan, maar Jaap bleek nog taaier en won! Het eerste punt was binnen. 😊

Miranda had ook een dergelijke tegenstandster. De onmogelijkste ballen speelde ze terug. Ze won daarmee dan ook haar wedstrijd.  Ondertussen speelde John zijn single. De schrijvers van dit stukje hebben dit gemist, maar de uitslag doet het ergste vermoeden. Mieke verloor de eerste game in haar single, maar haalde de tweede game binnen. In de derde game stond ze voortdurend achter tot het 20-19 was en de shuttle over het net krulde. Strijdvaardig besloot ze deze game niet te laten lopen. En dat lukte! Ze maakte nog 2 punten en de game was binnen.

Met 2-4 achter gingen we de mixen in. Jaap en Miranda speelden een goed debuut. Tegen de eerste dame en heer redden ze het helaas net niet. Er waren wel 3 games nodig voordat het verlies definitief was. John en Mieke hadden hun krachten verspeeld en legden het af tegen mix nummer 2. Daarmee was 2-6 verlies een feit. Verliezen is nooit leuk, maar ach, dan hebben we de hapjes nog! En die maakten alles goed. Dankzij Felicia een positief einde aan deze sportieve middag! 

 Mieke en Miranda namens team 7