Vertrouwenspersoon

Snel naar:

Bij DVS – Koto Misi hebben we ook een vertrouwenspersoon. Voor als er iets is dat je dwarszit op de vereniging, maar waarbij je het niet zelf op kunt of wil lossen, en ook niet naar het bestuur wil stappen.

Waarom is er een vertrouwenspersoon?

We willen een badmintonvereniging zijn waar iedereen met plezier bezig is met de sport en met andere activiteiten, en waarbij iedereen zich thuis voelt. Daarbij hoort dat we met respect met elkaar omgaan. We pesten niet, we discrimineren niet (op welk vlak dan ook) en we intimideren elkaar niet.

Soms gebeurt er toch iets waar je je niet prettig bij voelt, of waar je met iemand in vertrouwen over wil praten. Dan kan op de vereniging gebeuren, maar ook thuis, op school of een andere plek. Je kan met iedere vraag of dilemma terecht bij ons vertrouwenspersoon.

Wanneer kun je terecht bij de vertrouwenspersoon?

Als je vragen hebt of de manier van omgaan met elkaar binnen de vereniging of binnen jouw team klopt, dan ben je welkom bij de vertrouwenspersoon. Ook als er bijvoorbeeld op school of thuis iets is gebeurd waar je over wil praten, kan je terecht bij onze vertrouwenspersoon.

De vragen die je hebt kunnen gaan over van alles:

 • Pesten en gepest worden;
 • Het gevoel hebben dat je er door je huidskleur, geloof, seksuele voorkeur niet bij hoort;
 • Grensoverschrijdend gedrag: de manier waarop je benaderd en/of aangeraakt wordt door een anders speler, bestuurslid, trainer of coach ervaar je als onprettig;
 • Een vermoeden van ‘grensoverschrijdend gedrag: je denkt dat iemand in jouw directe omgeving hier mee te maken heeft;
 • Je maakt je zorgen over de wijze waarop er met je kind wordt omgegaan binnen de vereniging/het team;
 • Je vraagt je af of jouw gedrag als trainer en/of coach verstandig is;
 • Iemand heeft je direct of indirect beticht van ontoelaatbaar gedrag;
 • Enzovoort

Als je twijfelt of een vraag wel aan hem gesteld kan worden: gewoon doen!

Hoe vertrouwelijk is een vertrouwenspersoon?

In sommige situaties kan het verstandig zijn om ook andere personen bij een vraag of probleem te betrekken of advies te vragen bij een organisatie. Dat gebeurt echter nooit zonder overleg en zonder jouw toestemming. Niemand komt te weten van jouw gesprek met de vertrouwenspersoon, tenzij:

 1. Je toestemming hebt gegeven aan de vertrouwenspersoon om je verhaal te delen met een ander;
 2. Jij daarvan op de hoogte bent.

De activiteiten van de vertrouwenspersoon vallen onder de verantwoording van het bestuur. Bij het afsluiten van het jaar rapporteert de vertrouwenspersoon alleen óf er meldingen zijn geweest (niet wie, wanneer of waarom).

Wie is de vertrouwenspersoon?

DVS heeft twee vertrouwenspersonen:

 • René Meije – René is al jaren lid van onze vereniging en heeft veel rollen als vrijwilliger gehad binnen de vereniging. Op dit moment is René alleen vertrouwenspersoon.
 • Leonie Gotink – Leonie speelt in onze eerste competitieteam en heeft als vrijwilliger in het bestuur gezeten. Ze werkt nu bij Sport Utrecht (eerst als buurtsportcoach badminton, nu als beweegmakelaar).

Je kunt René en Leonie bereiken door te mailen naar vertrouwenspersoon@dvs-kotomisi.nl. Berichten komen direct bij Leonie en René aan en worden niet bewaard op een server van de vereniging. Je kunt René bellen op O6-drie83vier3vijf77 en Leonie op O6-1acht0877negen8.

Vertrouwenspunt Sport

Wil je met iemand buiten onze badmintonvereniging spreken? Voor alle sporters en hun omgeving heeft NOC*NSF het Vertrouwenspunt Sport opgezet. Hier kan je vragen stellen of meldingen doen over zaken die mogelijk in strijd zijn met de regels, waarden en normen in de sport. Dat kunnen persoonlijke dilemma’s of vervelende ervaringen zijn, maar je kunt er ook terecht wanneer je grensoverschrijdend gedrag van anderen wilt melden. In een vertrouwelijk gesprek met een vertrouwenspersoon of adviseur bespreek je wat je dwars zit en welke stappen je zou kunnen zetten om het aan te pakken. Je houdt zelf altijd de regie op wat er met je verhaal gedaan wordt.

Zit je ergens mee? Bel gratis het Vertrouwenspunt Sport, 0900 – 202 55 90, stuur een bericht via WhatsApp via 06-53646928 (let op dit nummer is uitsluitend voor WhatsApp), klik hier voor infomatie op de website of e-mail naar vertrouwenspuntsport@nocnsf.nl.