Geschiedenis

De badmintonvereniging DVS-Koto Misi bestaat pas sinds 2006, toen de twee badmintonverenigingen Koto Misi en DVS fuseerden. Beide verenigingen hebben echter een lange geschiedenis.

Zo trots als we zijn op onze geschiedenis, beschrijven we op deze plek ‘kort’ de roemruchte geschiedenis van de twee verenigingen en de fusievereniging. Zet je leesbril maar op!

D.V.S.

DVS staat voor Doctor de Visserschool, vernoemd naar de Utrechter Johannes Theodoor de Visser, de eerste minister van Onderwijs in de twintigste eeuw. De Visser was een politicus van de CHU, dat later opging in het CDA.

Leerlingen van de school aan de Vondellaan (waar nu de Albert Heijn staat) startten in een gymzaal onder leiding van een aantal leerkrachten met een badmintonvereniging. Hierdoor waren er bijna alleen maar jeugdleden, wat vrij uniek was. Hierdoor werd het een fanatieke en prestatiegerichte club: ze speelden zelfs tweede klasse landelijk (nu de eerste divisie). Op 12 december 1964 werd de vereniging officieel opgericht.

Gezicht op het schoolgebouw van de Dr. De Visserschool voor MAVO aan de Jutfaseweg/Reitdiepstraat in Utrecht. Fotodienst GAU / collectie Het Utrechts Archief.

Deze gymzaal was gelegen aan de Jutfaseweg/Reitdiepstraat. Jaren geleden hebben ze deze plek uit financieel oogpunt ingeruild voor de sporthal in Hoograven, waar we nu nog spelen.

Sporthal Hoograven. De vereniging verhuisde van de gymzaal aan de 
Reitdiepstraat naar de nieuwe sporthal Hoograven.

Koto Misi

Koto misi is in het Surinaams een pop (koto is rok, misi is vrouw). De club is opgericht door een aantal Surinaamse vrienden die regelmatig bij elkaar kwamen. Ze besloten te gaan badmintonnen, als tegenhanger van het voetbal. Origineel heette de club De Shuttle, maar is veranderd in Koto Misi toen ze zich bij de badmintonbond aansloten.

De Prinses Beatrixschool aan de Jan van Arkelstraat, waar de gymzaal was gelegen. De school en de gymzaal zijn inmiddels gesloopt. Collectie Het Utrechts Archief.

Ze kwamen in het eerste jaar al gelijk met twee teams uit in de bondscompetitie. Alles begon in een klein zaaltje in de Jan van Arkelstraat, dat al snel werd ingeruild voor een iets groter zaaltje, en eindigt in sporthal Lunetten, waar we tot 2016 speelden. Hierbij bleef de gezelligheid en vooral het lekkere eten ook heel belangrijk; iedereen nam op de speelavond eten mee. Hiermee wonnen ze ook menig tegenstander voor zich, die hun eigen club graag verruilden voor Koto Misi!

In 2016 zijn de spelers van Koto Misi ook verhuisd naar sporthal Hoograven, zodat het badmintonaanbod op één locatie werd gecentreerd.

DVS – Koto Misi

DVS en Koto Misi zijn in 2006 gefuseerd. Inmiddels zijn de twee verenigingen volledig geïntegreerd. Het is nu één gezellige badmintonvereniging met meerdere speelavonden.

Uitbreiding

In het seizoen 2018-2019 heeft de vereniging op vrijdagavond gebruik gemaakt van sportzaal Voorn in Leidsche Rijn, zodat er door de fanatiekste spelers twee keer per week getraind kon worden. In het seizoen 2019-2020 is deze training verplaatst naar sportzaal Hart van Noord in Kanaleneiland. Op de vrijdagavond is de vereniging ook een nieuwe jeugdgroep gestart en een nieuwe speelavond. Sindsdien kan er bij DVS-Koto Misi 4 dagen per week worden gebadmintond.

Klaar voor de toekomst

DVS is uitgegroeid tot een vereniging voor jong en oud, ieder op zijn eigen niveau. De vereniging werkt hard aan haar toekomst als een plek voor jong en oud om lekker te sporten. Kortom: een vereniging die een zonnige toekomst tegemoet gaat!

Onze jeugdleden in sporthal Hoograven.