Geschiedenis

De badmintonvereniging DVS-Koto Misi bestaat pas sinds 2006, toen de twee badmintonverenigingen Koto Misi en DVS fuseerden. Sindsdien spelen we op maandagavond, woensdagavond en zaterdagmiddag. Later is daar de vrijdagavond ook bij gekomen.

Utrechts Nieuwsblad uit 1967.

Beide verenigingen hebben een lange geschiedenis. Om te weten hoe de huidige badmintonvereniging is geworden hoe hij is, staat hieronder ‘kort’ de roemruchte geschiedenis van beide clubs weergegeven.

DVS

DVS staat voor Dokter de Visserschool, vernoemd naar de Utrechter Johannes Theodoor de Visser, de eerste minister van Onderwijs in de twintigste eeuw. De Visser was een politicus van de CHU, dat later opging in het CDA.

Leerlingen van de school startten in een gymzaal onder leiding van een aantal leerkrachten met een badmintonvereniging. Hierdoor waren er bijna alleen maar jeugdleden, wat vrij uniek was. Hierdoor werd het een fanatieke en prestatiegerichte club: ze speelden zelfs tweede klasse landelijk (nu de eerste divisie).

Gezicht op het schoolgebouw van de Dr. De Visserschool voor MAVO aan de Jutfaseweg/Reitdiepstraat in Utrecht. Fotodienst GAU / collectie Het Utrechts Archief.

Deze gymzaal was gelegen aan de Jutfaseweg/Reitdiepstraat. Jaren geleden hebben ze deze plek uit financieel oogpunt ingeruild voor de sporthal in Hoograven, waar we nu nog spelen.

Sporthal Hoograven. De vereniging verhuisde van de gymzaal aan de 
Reitdiepstraat naar de nieuwe sporthal Hoograven.

Koto Misi

Koto misi is in het Surinaams een pop (koto is rok, misi is vrouw). De club is opgericht door een aantal Surinaamse vrienden die regelmatig bij elkaar kwamen. Ze besloten te gaan badmintonnen, als tegenhanger van het voetbal. Origineel heette de club De Shuttle, maar is veranderd in Koto Misi toen ze zich bij de badmintonbond aansloten.

De Prinses Beatrixschool aan de Jan van Arkelstraat, waar de gymzaal was gelegen. De school en de gymzaal zijn inmiddels gesloopt. Collectie Het Utrechts Archief.

Ze kwamen in het eerste jaar al gelijk met twee teams uit in de bondscompetitie. Alles begon in een klein zaaltje in de Jan van Arkelstraat, dat al snel werd ingeruild voor een iets groter zaaltje, en eindigt in sporthal Lunetten, waar we tot 2016 speelden. Hierbij bleef de gezelligheid en vooral het lekkere eten ook heel belangrijk; iedereen nam op de speelavond eten mee. Hiermee wonnen ze ook menig tegenstander voor zich, die hun eigen club graag verruilden voor Koto Misi!

DVS – Koto Misi

Kampioensteam bij de jeugd in 2013.

DVS en Koto Misi zijn inmiddels volledig geïntegreerd. Het is nu één gezellige badmintonvereniging met meerdere speelavonden. Naborrelen kan in ons sportcafé Tropical. Ook organiseren we diverse activiteiten zoals een jeugdkamp, interne toernooien, een kerstdiner en nog veel meer. We komen in de competitie uit met verschillende jeugdteams en seniorenteams. DVS is een vereniging voor jong en oud, ieder op zijn eigen niveau. Kortom: een club die een zonnige toekomst tegemoet gaat!

Onze jeugdleden in sporthal Hoograven.