Wat is badminton?

Badminton is een prachtige racketsport voor ieder niveau. In Nederland zijn er ruim 100.000 badmintonners actief. Badminton wordt gespeeld in drie onderdelen: enkelspel, dubbelspel en gemengd dubbelspel. Recreatieve badmintonners spelen vaak dubbelspel en gemengd dubbelspel. Spelers die wedstrijden spelen tegen andere badmintonverenigingen in de regio (competitiespelers) beoefenen vaak ook het enkelspel.

Uitlegvideo: wat zijn de spelregels van badminton?

Snelste racketsport ter wereld

Veel mensen kennen badminton van de camping of op straat. Badminton is zo veel meer dan dat! Badminton is bijvoorbeeld de allersnelste racketsport ter wereld! Shuttles vliegen regelmatig met meer dan 300 km/uur door de lucht.

Dat betekent niet dat badminton alleen is voor mensen met veel ervaring of talent. Iedereen kan leren badmintonnen. Badminton is een sport voor jong en oud en voor ieder niveau. We hebben instaptrainingen voor beginnende badmintonners: op maandag- en woensdagavond voor volwassenen en op zaterdagmiddag voor kinderen vanaf  ongeveer 5-6 jaar. Kom maar eens kijken bij DVS!

Heb je al meer badmintonervaring? Dan kijken we bij welke groep je het beste kan meedoen.

Populaire sport

Badminton is wereldwijd een van de meest beoefende sporten. Niet alleen in Azië is badminton een razend populaire sport, maar ook in Europse landen als Denemarken en Nederland wordt er veel badminton gespeeld.