Competitie spelen

Competitie speel je in een team van 2-3 mannen en 2-3 vrouwen. Je speelt meerdere onderdelen, enkelspel, dubbelspel en gemengd dubbelspel. Sommige wedstrijden speel je bij DVS, andere wedstrijden in de sporthal van de tegenstander.

Bij DVS kan je meedoen aan alle competities die georganiseerd worden door de nationale badmintonbond, Badminton Nederland. Bij DVS is er voor ieder niveau een passende competitie en een passend team.

Heb je interesse om competitie te spelen? Meld je dan aan. Je ontvangt dan meer informatie over competitie spelen bij DVS.

  • Bondscompetitie
    DVS neemt met een aantal teams deel aan de competitie van Badminton Nederland. Deze competitie is bedoeld voor gevorderde badmintonners. Het competitieseizoen duurt van september t/m februari.
  • Voorjaars- en najaarscompetitie
    De voorjaarscompetitie (VJC) en najaarscompetitie (NJC) zijn bedoeld voor beginnende, volwassen badmintonners. De competitie wordt soms op een doordeweekse avond gespeeld en soms in het weekend. Het programma is wat korter en wat meer verspreid over het seizoen, waardoor je nog genoeg tijd overhoudt voor andere leuke dingen!
  • Jeugdcompetitie
    Nadat je in je eerste jaar hebt leren badmintonnen, kan je vanaf je tweede jaar lekker meedoen aan de competitie! Je speelt dan op zaterdagmiddag tegen kinderen van andere clubs in de buurt. Samen met je team doe je je uiterste best op het badmintonveld. De competitie is meestal 14 wedstrijden, waarvan er 7 in onze eigen sporthal (thuis) en 7 bij clubs in de buurt (uit). †