Entrance code accommodation: *088747

DVS 2 boekt 5-3 winst tegen Barneveld 1

DVS-2, fingerlicking good…!

Dit artikel is geschreven door twee auteurs, een voor de feiten en een voor de fictie. Waarschijnlijk is het wel ongeveer duidelijk waar de pen overgenomen en teruggegeven wordt. Vooraf: dit is geen verslag voor vegetariërs of gender-neutralen. We geven deze waarschuwing graag aan het begin, om niemand voor het hoofd te stoten of onbedoeld iemands dag te verpesten. Herken je jezelf in een van deze typeringen, sla dan snel deze digitale pagina om en lees verder op een veiliger platform zoals de groene Amsterdammer of de Linda. 

We speelden dus tegen Barneveld. Barneveld is wereldberoemd om het aantal kippen wat daar gehouden wordt. Er zijn meer kippenboeren dan inwoners in Barneveld. DVS-2 speelt met veer en dat leek gevaarlijk tegen deze tegenstander. Maar DVS-2 maakt een uitstekend debuutjaar in de vierde divisie door en laat zich niet zomaar slachten. Als jullie dit lezen is de volgende wedstrijd inmiddels gespeeld en staan we 2e! Het spel is dus om de vingers bij af te likken en ook Barneveld zou uiteindelijk een kipje kleiner gemaakt worden. 

We mochten het dus opnemen tegen Barneveld 1, het team in de poule waarmee we gelijk stonden; samen op de vierde plek. Voorbode voor taaie wedstrijden, veel driesetters, bloed-zweet-en-tranen.

Daarnaast een extra uitdaging, vanwege een mysterieuze voetblessure van Layla (“Ja hoor, Iron man races kan ik wel, maar na een kwartiertje badmintonnen is het klaar”) was het boegbeeld van het team niet in staat te spelen. Een aderlating, maar Gita en Maaike nemen het sportief en spelen elk drie wedstrijden. Maar Layla was wel in de zaal te vinden, voor aanmoediging en foto’s!

De heren knallen van start en later vooral ook in het net en uit. Met 21-14, 13-21 en 13-21 ging de HD daarmee helaas verloren. Als een kip zonder kop…!? De dames moeten in het begin even wennen, omdat ze eigenlijk nooit samen spelen en dus is het even zoeken. Geleidelijk aan krijgen ze echter hun draai te pakken en kunnen ze het spel meer gaan bepalen. Met een positief resultaat, want met 21-18 en 21-17 wordt de wedstrijd gewonnen.

Met de luxe van veel banen spelen we drie single-wedstrijden tegelijkertijd. En dat is maar goed ook, want er wordt hard en lang gestreden met verlengingen en driesetters tot gevolg. Ramon begint sterk met kenmerkende explosieve rally’s, maar verliest nipt de eerste game met 20-22. Daarna pakt Ben van Barneveld door en wint de tweede set met 13-21.

Pritam met a Pritam. Hij treft in Ezra een mede-liefhebber van lange, trage rallies die eindeloos lijken te duren. Het spektakel duurt ruim een uur en helaas trekt Pritam na drie sets aan het kortste eind; 21-14, 12-14 en 13-21.

Ook Gita weet het spannend te maken. Het betreft een echte powergame waarvan ze de eerste set nipt in de verlenging wint, met 24-22. In de tweede set is ze haar mojo even helemaal kwijt en staat ze binnen no time 3-11 achter. Change of plan dus en dat werkt. Hoewel ze die set nog verliest is ze in de derde set weer helemaal in control en trekt ze de wedstrijd naar zich toe met 24-22, 11-21 en 21-15.

Intussen is ook Maaike begonnen aan haar singlespel. Met knikkende knietjes en great shoes to fill. Snelle korte rally’s met een gezonde portie agressie lijkt de truc te zijn en de wedstrijd gaat in twee sets naar Maaike met 21-16 en 21-14.

Inmiddels is het 3-3 als, last but not least, de mixen beginnen. Gezien de vorige wedstrijden lijkt ook voor deze wedstrijden alles mogelijk en daar lijkt iedereen zich van bewust. Terwijl Maaike en Pritam nog even uitpuffen, beginnen Ramon en Gita alvast aan hun mix. Gespannen gezichten, focus alom en stevige rally’s. Hoewel het in het begin nog wat stroef gaat, komen ze lekker in het spel en gaat de wedstrijd in drie sets naar DVS; 15-21, 21-16, 21-18. Met nog één wedstijd te gaan en een stand van 4-3, zijn Maaike en Pritam aan de beurt. De eerste game loopt nog niet soepel, maar het geloof in winst is er al wel. Tactisch werd er geschakeld en the magic was back! In drie sets werd er gewonnen; 21-16, 21-9 en 21-14.

Tenslotte. Er zijn tegenwoordig steeds meer genderneutrale toiletten en de LGBT(+abcXYZ) vlag heeft inmiddels meer kleuren dan de regenboog. Dat maakt het erg gevaarlijk om iets te zeggen wat betrekking heeft op het geslacht. Als jullie ons binnenkort niet meer zien bij DVS zal dat zijn omdat we geroyeerd zijn vanwege dit artikel. Maar we kunnen niet anders dan vaststellen dat er wel ongelijkheid is tussen de seksen. DVS-2 toont keihard en ontegenzeggelijk aan dat vrouwen beter kunnen badmintonnen dan mannen. Wie het tot het eind van dit artikel heeft gehaald, heeft kunnen zien dat de dames alle punten hebben binnengehaald… en niet voor het eerst. Binnenkort start een experiment waarbij onze dames in de mix achterin staan en de man aan het net mogen spelen, met een rokje aan. Komt dat zien!