DVS 2 gaat voor een 5-3 overwinning op Conquesto

Laten we eerlijk zijn. Wie leest er nu badmintonwedstrijdverslagen? Als je je werk hebt gedaan, gekookt, gegeten, je instagram gecheckt, de belastingaangifte gedaan, de verhoogde elektriciteitsrekening betaald, al je appgroepjes hebt beantwoord en na een obligate serie gekeken te hebben er nog een randje van de dag overblijft…is dan een badmintonwedstrijdverslag waar je de hele dag naar uit hebt gezien? Dan ben jij mijn doelgroep, maar ook een van de meest zeldzame wezens die deze aarde bevolkt, naast de zwarte zwaan en de betrouwbare politicus. Ik ga er dus vanuit dat je hier beland bent via ‘clickbait’: je was helemaal niet van plan over DVS 2 te lezen, het interesseert je ook niet, maar dankzij het google-ads budget van onze club of een bezoek aan de activiteitenkalender (hebben we echt om 21:15 training…!?) keek deze link je vragend aan. 

Dus nu je hier toch tegen je zin bent beland, hoe kunnen we het dan nog de moeite waard maken? De wedstrijd waar ik over had moeten schrijven is inmiddels 2 weken geleden. Die eindigde in 5-3 winst tegen een team onder ons, Layla won, ik verloor, Ramon is eeuwig jong, Felicia niet helemaal fit, Pritam worstelde nog wat met terugkomst van een blessure en Maaike leverde weer resultaat. Oftewel, volledig oninteressant en nul nieuwswaarde. Dat gaan we maar niet proberen uit te schrijven in 4 pagina’s. 

Daarom een literair nieuwtje: een wedstrijdverslag van onze aankomende wedstrijd tegen Conquesto 5. De uitwedstrijd in Zoetermeer, waar de wijken nummers hebben zoals in een communistisch verleden hip was, ging met 7-1 verloren. Dat was het begin van de daling die we inzetten van een fiere tweede plaats naar vechten voor behoud (nee…geen degradatie) van de derde plaats. Onze tegenstander merkte op dat dit de beste wedstrijd was die ze het hele seizoen hadden gespeeld. Dus het zou nu beter moeten gaan.

Dus vol frisse moed gestart. De dubbel was spannend, maar ging helaas nipt verloren. De ervaren mannen van Conquesto, die vroeger flink hoger hebben gespeeld, won het van het enthousiasme van Pritam en de virussen en hoestbuien van Joost. De eerste kuchjes bij de tegenstander kwamen wel, maar veel te laat. De dames wisten de stand gelijk te trekken. De eerste dame van Conquesto is vermoedelijk de sterkste van de hele poule, maar na een harde strijd wisten onze dames op karakter in drie sets te winnen. De singles gingen wisselend: Ramon had een invaller tegen, die erg sterk bleek. Het was een wedstrijd van goed niveau, maar dit was too much. Layla had dezelfde tegenstander die net als in Zoetermeer een maatje te groot was. Onze tweede singles trokken het weer recht. Met frisse tegenzin wist Maaike haar single te winnen. Pritam, die sinds kort trainer is op vrijdagavond, paste al zijn eigen lessen toe en wist fraai te winnen. De mixen vielen helaas net in ons nadeel uit, waardoor de eindstand op 5-3 kwam. 

Bent je er nog? Heb je echt een fictief verslag van een nog te spelen wedstrijd gelezen? Af en toe vraag ik me af of ik ze wel allemaal op een rijtje heb, maar als er mensen tot hier zijn gekomen, kan het dus altijd erger…

Hierbij dan nog wat plaatjes van onze wedstrijd, met behulp van ArtificiaI Intellegence samengesteld: mijn computer heeft het leven van mijn teamleden geëxtrapoleerd, en zo zien ze er dus tijdens de aankomende wedstrijd uit:

Hier dachten we nog dat de tegenstander niet zou komen opdagen… 
Wat leuk dat Gita komt kijken!
Een verbeten blik, haalt ze de shuttle nog?