Team 8 pakt winst tijdens een Nederlandse WK voetbalwedstrijd

We hadden zaterdag 3 december de eerste return wedstrijd van deze competitie. Maar hoe moest dat nu? Onze wedstrijd begon om half 3 en het Nederlands elftal begon om 4 uur zijn wedstrijd tegen de VS. Goed begin… onze tegenstanders kwamen gewoon opdagen en ze hadden er ook geen moeite mee om na 4 uur door te spelen. Tussen het spelen en tellen door kon Marcel de wedstrijd toch nog behoorlijk volgen, via zijn telefoon.

Onze tegenstanders, BC ’t Gooi, staan onderaan in de poule. We moesten dus wel wat puntjes binnen kunnen slepen. Helaas konden we niet met ons voltallige team aantreden. Christiaan had Sinterklaas-verplichtingen en Pascal had, na het invallen bij een ander team, zijn kruisband en meer geblesseerd en is voorlopig (dit hele seizoen?) uitgeschakeld. Gelukkig hadden we Christopher als invaller, hij had ons al een keer eerder uit de brand geholpen. (Thanks!)

De heren dubbel ging helaas verloren, één van de tegenstanders had zijn lengte behoorlijk mee wat het moeilijk maakte hem te passeren. Daarna konden we de dames dubbel, met enige moeite, in drie sets winnen. Tussen het kijken door won Marcel zijn single vrij makkelijk met 21-12 en 21-11. Titia stond in de eerste set behoorlijk achter maar gelukkig bleven de services gaan zoals de bedoeling was en werd met 21-17, 21-17 het derde punt binnen gehaald.

Christopher had in zijn single dezelfde lange heer weer tegenover zich in het veld staan, wel een beetje jammer. Na een spannende verlenging in de 2e set (23-21 gewonnen) helaas toch in 3 sets verloren. Moniek hield de tweede dame bijna continue met haar service op de achterlijn en gaf haar daardoor bijna geen kans om te scoren: 21-4, 21-3. Van de 2 mixen moest er minstens 1 gewonnen worden om de winst te pakken en gelukkig, in een drie-setter wonnen Moniek en Marcel. Helaas, de laatste mix ging verloren. Maar we zijn best tevreden met een uitslag van 5-3. 

Na afloop van de wedstrijd konden we óók nog in de kantine terecht!! Onder het genot van een drankje en de schotel met hapjes van Felicia hebben we het gezellig afgesloten met de tegenspelers. We hadden nog het splendid idea om onze invaller Christopher een stukje te laten schrijven over deze wedstrijd, als goede oefening om Nederlands te leren. Maar helaas, hij vond dat juist gèèn goed idee.