Vrijwilliger bij DVS: Wim

Wekelijks zetten tientallen vrijwilligers zich in voor onze club. Wie zijn die mensen eigenlijk, en waarom zetten ze zich in voor DVS? Iedere week vind je op onze website een klein interview met een vrijwilliger van DVS.

Wie ben je en wat doe je voor de club?

Ik ben Wim Gotink en geef jeugdtraining (competitiespelers), begeleid de competitieteams van de jeugd bij thuiswedstrijden, en ik organiseer jeugdactiviteiten zoals zoals het oliebollentoernooi, de clubkampioenschappen, het kampweekend. En ik maak de tegeltjes (de prijzen) voor de clubkampioenschappen!

Hoeveel tijd ben je gemiddeld bezig met je taken? Hoe combineer je dat met andere dingen?

Ik ben voor de jeugd minimaal 5 a 6 uur per week in de sporthal te vinden. Thuis varieert het erg van 1 uur per week tot soms 8 uur per week. Sinds een jaar ben ik op woensdag vrij, zodat ik rustig kan eten voordat ik naar de sporthal ga. Het is gewoon plannen en thuis afspraken maken. Renée (mijn vrouw) heeft er begrip voor omdat ze weet dat ik er heel veel plezier aan beleef.

Wim helpt ook geregeld mee met de trainingen voor recreatieve spelers.

Waarom ben jij vrijwilliger?

Ik vind het belangrijk om iets maatschappelijks te doen, en ben ongeschikt om met oude mensen te werken. Het levert mij veel plezier op, vooral als ik zien dat spelers beter worden en plezier hebben, en het houd mij ook jong, hoop ik 🙂

Wat doe jij voor de club?
Iedereen kan vrijwilliger zijn bij DVS, ook jij! Wil je graag je steentje bijdragen aan de club? Alle hulp is welkom, groot en klein. Spreek dan een bestuurslid aan in de sporthal, of neem contact met ons op.