DVS 7 doet goede zaken tegen oude bekenden uit Nieuwegein

Ook DVS 7 ontkomt niet aan het dwingend voorgeschreven, vrijwillige wedstrijdverslag. In dit geval trouwens nog van de vijfde speelronde, van zondag 4 november. Nu hadden we juist deze ronde onze topspelers vrijaf gegeven. Wim is onze eerste heer, maar ja, hij is al wat ouder, dus gunnen we hem af en toe wat rust. En aangezien de samenstelling van onze mixparen nog hechter is dan het gemiddelde huwelijk, mocht ook onze eerste dame Miranda thuis blijven. Grote kans dus dat we last gingen krijgen van de vloek van de wedstrijdverslagen: zal je (bijna) altijd zien dat je uitgerekend de wedstrijd verliest waarover je verslag moet doen.

Onze wedstrijd was tegen BC ’t Gein, in het prachtige, zonovergoten Nieuwegein, waar John toevallig woont. Het grootste deel van ons team mocht meerijden met onze gewaardeerde trainer Fons. Niet toevallig, als je weet dat ons teamlid Marja zijn partner is. Het resultaat daarvan, Marieke, zat ook in de auto, want DVS 2 speelde die dag ook tegen BC ’t Gein, maar dan natuurlijk een paar landelijke divisies hoger. Nu heeft Fons geen Tesla maar toch reed hij op de automatische piloot naar de voorheen vaak door die vereniging gebruikte sporthal. Een rit langs de vele bezienswaardigheden van Nieuwegein volgde om dan toch nog op tijd bij de juiste sporthal aan te komen. Zelfs John, oud-lid van BC ’t Gein in een ver verleden, was op tijd, maar die woont dan ook op slechts één minuut van die sporthal.

Mieke in actie!

De Aziatische methode

Bij afwezigheid van onze topspelers probeerden we tijdens de wedstrijden een Aziatische tactiek uit: de eerste game is voor de warming-up, de wedstrijd begint in de tweede game en beslis je in de derde. En verdraaid, het lukte ook nog een paar keer. Vooral Mieke deed dat voortreffelijk in haar enkelspel. Ook het belang van goede coaching werd weer eens benadrukt. Onze jonge hond, Arjen, speelt nog niet zo lang competitie en luistert zowaar echt naar aanwijzingen. Als je zegt dat hij iets moet aanpassen in zijn spel, dan doet hij dat nog ook! Daarbij profiteerden we van de aanwezigheid van Fons, die ook ons team volop van aanwijzingen voorzag. Bij John heeft coaching dan wat minder effect, maar zolang hij niet alleen op de baan staat, doet hij het best goed. En sinds Marja een divisie hoger inviel en alles won, moet ze van ons ook gewoon haar enkelspel winnen, en dat deed ze dan ook.

Na afloop was het leuk en gezellig, met enkele spelers van BC ’t Gein die sommigen van ons al 25 jaar geleden voor het eerst tegenkwamen en die tot vreugde van Arjen een lokaal tripelbier bleken te brouwen en te verkopen. En er waren niet alleen bitterballen, maar daarnaast ook nog een bittergarnituur en echt bokbier van de tap. Sportcafé Tropical kan hier nog een voorbeeld aan nemen!

Uitslagen

O ja, we hebben de vloek van de wedstrijdverslagendoorbroken, we hebben BC ’t Gein met 5-3 verslagen, net als DVS 2 overigens.

Groeten,
Team 7