Bomvolle eerste editie van DVS Open Utrecht

Op zaterdag 25 mei 2019 organiseerde DVS de allereerste editie van het DVS Open Utrecht, een open toernooi voor alle badmintonners uit de regio. Populair was het toernooi zeker te noemen, aangezien drie weken voor het sluiten van de inschrijving het het maximale aantal inschrijvingen van ruim 80 spelers was bereikt!

Al vroeg in de ochtend waren onze toernooivrijwilligers, Michel, Marit, Tom, Eric, Jaap, Marieke, Wilmar, Manuel en Onno, aan het ploeteren om de sporthal om te bouwen van een saaie sporthal naar een feestelijke plek voor de allereerste editie van ons nieuwe open toernooi. Vlaggen, matten, banken, netten, alles moest voorbereid worden. De stressbestendigheid van het team van vrijwilligers werd direct op de proef gesteld, aangezien de gemeente twee dagen voor het toernooi met de mededeling kwam dat de microfoon gesneuveld was. Met een creatieve oplossing konden toch om 09:30 uur de eerste wedstrijden van de dag worden omgeroepen.

Gita en Cedric in het gemengd dubbel in categorie 5.

Goede sfeer, spannende wedstrijden

De bijna 110 wedstrijden die gespeeld zijn, werden gekenmerkt door een gezellige, maar fanatieke, sfeer. Dat leverde een aantal spannende wedstrijden op, waaronder bijna 30 driesetters!

Onze helden van de dag: de toernooivrijwilligers. Van voor naar achter Marit, Michel, Eric en Manuel.

Een aantal spannende wedstrijden sprongen er uit. Zo speelden Joost/Oswin tegen Alex/Cedric een spannende driesetter die de wedstrijdleiding hoofdbrekens bezorgde in het plannen van de wedstrijden: 21-14, 16-21 en 24-22 . Ook het duo Cedric/Gita speelde tegen Jaron/Joyce een slepende wedstrijd: 17-21, 24-22 en 21-18.

Daarnaast zijn er nog een aantal bijzondere prestaties te benoemen. Zo speelde Marieke de sterren van de hemel in het gemengd dubbel. En ook het vermelden waard: het duo Onno/Annabelle ging iedere wedstrijd steeds beter spelen, waarna zelfs de finale in het gemengd dubbel werd gewonnen! Een bijzondere wedstrijd was ook in het damesdubbel te vinden: Saskia en Titia realiseerde tegen Marja en Mieke een bijzondere uitslag 16-21 verlies, 21-6 (!) winst en 21-17 winst.

Een uurtje eerder dan gepland werden de laatste wedstrijden gespeeld. De prijsuitreiking werd direct daarna in de sporthal gehouden. Voor iedere winnaar en runner-up stond er een mooie bloem en een heerlijke chocoladereep klaar.

Op naar volgend jaar, op 16 mei 2020!

Alle winnaars

GD 5
1Onno James [1]
Annabelle Van Kuijk
2Alex Sung [5]
Danique Jens
GD 7
1Berend Van Brenk
Stefanie Kip
2Danny Edelbroek
Julie de Kock
GD 9
1Marco Mets
Petra van Dam
2Onno de Jongh
Mirjam Lagerwerf
DD 5
1Layla van Goor
Maaike van der Weij
2Murron Hoeve
Mariska Westerhof
DD 7
1Stefanie Kip
Julie de Kock
2Suzanne van der Hout
Julia Paranich
DD 9
1Petra van Dam
Mirjam Lagerwerf
2Inger Goos
Iris Kling
HD 5
1Joost Berkvens [2]
Oswin Carboex
2Stefan Broek
Fulco Hattink
HD 7
1Bas van Winkel
Wilmar van der Zwet
2Michel Bijlsma
Stefan Korenberg
HD 9
1Harti Dumatubun
Marco Plomp
2Onno de Jongh
Marco Mets

Foto’s en uitslagen