De naam DVS-Koto Misi bestaat pas sinds 2006, toen de twee badmintonverenigingen Koto Misi en DVS fuseerden. Sindsdien spelen we op maandagavond, woensdagavond en zaterdagmiddag. Beide verenigingen hebben een lange geschiedenis. Om te weten hoe de huidige club is geworden hoe hij is, staat hieronder kort de roemruchte geschiedenis van beide clubs weergegeven.

DVS

DVS staat voor Dokter de Visserschool (middelbare school). Leerlingen startten in een gymzaal onder leiding van een aantal leerkrachten met een badmintonvereniging. Hierdoor waren er bijna alleen maar jeugdleden, wat vrij uniek was. Hierdoor werd het een fanatieke en prestatiegerichte club: ze speelden zelfs tweede klasse landelijk! Deze gymzaal was gelegen aan de Reitdiepstraat. Jaren geleden hebben ze deze plek uit financieel oogpunt ingeruild voor de sporthal in Hoograven, waar we nu nog spelen.

Gezicht op het schoolgebouw van de Dr. De Visserschool voor MAVO aan de Jutfaseweg in Utrecht. Fotodienst GAU / collectie Het Utrechts Archief / 59664.

Koto Misi

Koto misi is in het Surinaams een pop (koto is rok, misi is vrouw). De club is opgericht door een aantal Surinaamse vrienden die regelmatig bij elkaar kwamen. Ze besloten te gaan badmintonnen, als tegenhanger van het voetbal. Origineel heette de club De Shuttle, maar is veranderd in Koto Misi toen ze zich bij de badmintonbond aansloten. Ze kwamen in het eerste jaar al gelijk met twee teams uit in de bondscompetitie. Alles begon in een klein zaaltje in de Van Arkelstraat, dat al snel werd ingeruild voor een iets groter zaaltje, en eindigt in sporthal Lunetten, waar we tot 2016 speelden. Hierbij bleef de gezelligheid en vooral het lekkere eten ook heel belangrijk; iedereen nam op de speelavond eten mee. Hiermee wonnen ze ook menig tegenstander voor zich, die hun eigen club graag verruilden voor Koto Misi!

DVS – Koto Misi

Inmiddels is er geen verschil meer zichtbaar tussen de voormalige DVS- en Koto Misi-leden. Het is nu één gezellige club met naborrelen in ons sportcafé Tropical, en diverse nevenactiviteiten zoals een jeugdkamp, interne toernooien en diverse andere activiteiten. We komen in de competitie uit met verschillende jeugdteams en seniorenteams. Dat betekent dat jong en oud bij onze vereniging spelen, ieder op zijn eigen niveau. Kortom: een club die een zonnige toekomst tegemoet gaat!