Informatie voor nieuwe leden

Locaties en speeldagen

DVS speelt op twee verschillende locaties: Sporthal Hoograven en Hart van Noord. Sporthal Hoograven is onze thuisbasis. Je kunt ons hier vinden op maandag, woensdag en zaterdag. Op vrijdag kan je ons vinden in Hart van Noord, Kanaleneiland.

Belangrijke dagen voor jeugdspelers: woensdag en zaterdag
Belangrijke dagen voor volwassenen: maandag, woensdag, vrijdag
Competitie: zaterdag

Trainen en vrij spelen

Badmintonnen bij DVS doen we in twee verschillende vormen: trainen en partijen spelen. Dat laatste noemen we in de wandelgangen ook wel ‘vrij spelen’. Training gaat onder begeleiding van de trainer en partijen speel je onderling.

Jeugd
Jeugdleden spelen eigenlijk nooit vrij, want onze jeugdspelers badmintonnen altijd in de vorm van een training. Het kan natuurlijk wel voorkomen dat een onderdeel van de training partijen spelen is, maar is de trainer altijd bij.

Beginnende jeugdleden trainen op zaterdag.Er zijn twee groepen 12:30-13:30 en 13:30-14:30. Afhankelijk van je leeftijd of badmintonervaring kom je in de eerste of tweede groep terecht. Competitiespelers trainen op woensdag van 17:30 – 19:00.

Volwassenen
Volwassenen kunnen badmintonnen tijdens de training of bij het vrij spelen.

Hieronder vind je een overzicht van de locaties en speeltijden voor elke type badmintonner:

Baanbord

In sporthal Hoograven maken we gebruik van het baanbord om partijen te spelen. Op de achterzijde van het baanbord vind je een label met jouw naam. Dit label kan je gebruiken om een plek te reserveren op een badmintonveld. Zodra je de contributie betaald hebt, maken wij voor jou een label aan. Label kwijt? Stuur dan even een mail naar de secretaris.

Competitie spelen

Als lid ben je ook welkom om mee te doen aan de competitie. Dit betekent dat je samen met je team van minimaal 4 spelers uit- en thuiswedstrijden speelt en alles in de strijd gooit om die eerste plaats te bemachtigen. DVS doet mee aan vier soorten competitie:

– Jeugdcompetitie
– Najaarscompetitie
– Voorjaarscompetitie
– Bondscompetitie

Jeugdcompetitie

De jeugdcompetitie is bedoeld voor jeugdspelers onder de 18 jaar. Bij de jeugdcompetitie wordt onderscheid gemaakt in leeftijd (<11, <13, <15, <17, <19). Het vindt plaats van september tot en met februari. Onze jeugdspelers trainen en spelen met Nylon shuttles. DVS stimuleert ouders om hun kind aan te moedigen en het team te ondersteunen. De samenstelling van de teams wordt gedaan door onze jeugdtrainers.

Voor sommige jeugdspelers is de jeugdcompetitie niet uitdagend genoeg en zij kunnen er daarom ook voor kiezen om mee te doen aan de bondscompetitie. Dit gaat natuurlijk in overleg met de ouders, trainers en de jeugdspeler zelf. De geschiedenis van DVS laat zien dat dit soort jeugdspelers meestal rond de 15 jaar oud zijn, wanneer zij voor het eerst meedoen aan de bondscompetitie.

Najaars- en voorjaarscompetitie

De najaars- en voorjaarscompetitie zijn bedoeld voor beginnende volwassenen. Er wordt onderscheid gemaakt in spelersniveau: X, Y en Z. De wedstrijden van de najaarscompetitie vinden plaats van september tot en met februari en voor de voorjaarscompetitie is dat maart tot en met mei. Onze competitiespelers trainen en spelen met Nylon shuttles.

Aanmelding voor de najaarscompetitie sluit in augustus en voor de voorjaarscompetitie februari. De samenstelling van de teams is tot nu toe laagdrempelig geweest en is gedaan door de spelers zelf.

Bondscompetitie

Het grootste aantal deelnemers voor een competitie betreft de bondscompetitie. Deze competitie is bedoeld voor gevorderde volwassenen. De wedstrijden vinden plaats tussen september en februari. Ook hier wordt onderscheid gemaakt in spelersniveau: ere divisie tot en met de achtste divisie. Het eerste team van DVS speelt in de vierde divisie. Onze competitiespelers trainen en spelen afhankelijk van hun spelersniveau met Nylon of veren shuttles.

Aanmelding voor de bondscompetitie sluit meestal in februari. De samenstelling van de teams wordt gedaan door de ‘technische commissie’.

Andere activiteiten naast badminton

Op de eerste plaats ben je natuurlijk lid geworden om wekelijks te kunnen badmintonnen, maar als lid van DVS bieden we je veel meer dan dat! Gedurende het seizoen worden er allerlei activiteiten georganiseerd waar jij als lid aan mee mag doen.

Badminton gerelateerde activiteiten

Voor volwassenen staat onze ‘toernooicommissie’ klaar met wel vier interne toernooien gedurende het seizoen. In september organiseren zij het kennismakingstoernooi. UITLEG. In januari starten we het nieuwe jaar met het nieuwjaarstoernooi. In maart wordt gestreden om de . Is badminton voor jou een nieuwe sport? Geen probleem! We hebben een speciale categorie voor beginners waar je tegen andere clubgenoten strijd om de beste . Op de laatste speelavond van het seizoen in mei sluiten we het seizoen af met het slottoernooi. DVS Open.

Voor de jeugd zijn er andere interne toernooien georganiseerd. In december kunnen jeugdspelers samen met hun ouder/verzorger/broer/zus of vriend(in) meedoen aan het oliebollentoernooi. Sinds kort wordt er in maart een uitwisselingstoernooi georganiseerd met de jeugdspelers van BC Castellum en USV Hercules. Clubkampioenschappen.

Niet-Badminton gerelateerde activiteiten

Kerstdiner, Yonex Dutch open, vrijwillgersdiner,

Jeugduitje, jeugdkamp,

Badmintonnen in de zomer

Het reguliere seizoen van DVS start in september en eindigt in mei. Maar wat nou als je wil blijven badmintonnen in de zomer? Speciaal voor alle fanatieke leden organiseert DVS zomerbadminton voor volwassenen. Dit is een open activiteit waarbij leden en niet-leden zich kunnen aanmelden voor zomerbadminton. We spelen in de maanden juni, juli en augustus elke woensdag van 20:00-22:00. De aanmelding gaat open in mei.

Vragen & contactgegevens

Je bent altijd welkom om je vragen te stellen door middel van een e-mailbericht. Je kunt onze bestuursleden ook in de sporthal aanspreken (als ze niet aan het badmintonnen zijn!) Vaak kunnen je medespelers je vraag ook beantwoorden.

Algemene vragen, lidmaatschap en clubkleding info@dvs-kotomisi.nl
Jeugdjeugd@dvs-kotomisi.nl
Recreatie en recreatieve trainingenrecreatie@dvs-kotomisi.nl
Competitie en competitietrainingensport@dvs-kotomisi.nl
Promotie en websitepromotie@dvs-kotomisi.nl