Informatie voor nieuwe leden

Welkom bij DVS! Gaaf dat je bij ons komt badmintonnen. Je zult snel merken dat DVS een gezellige vereniging is. Je vindt op deze pagina alle belangrijke informatie over badmintonnen bij onze vereniging.

Locaties en speeldagen

DVS speelt op twee verschillende locaties: Sporthal Hoograven en Hart van Noord. Sporthal Hoograven is onze thuisbasis. Je kunt ons hier vinden op maandag, woensdag en zaterdag. Op vrijdag kun je ons vinden in sporthal Hart van Noord, Kanaleneiland.

 • Belangrijke dagen voor jeugdspelers: woensdag, vrijdag en zaterdag
 • Belangrijke dagen voor volwassenen: maandag, woensdag, vrijdag
 • Competitie: zaterdag

Trainen en vrij spelen

Badmintonnen bij DVS doen we in twee verschillende vormen: trainen en wedstrijdjes spelen. Dat laatste noemen we in de wandelgangen ook wel ‘vrij spelen’. Training gaat onder begeleiding van de trainer en partijen speel je onderling.

Jeugd

Jeugdleden spelen eigenlijk nooit vrij, want onze jeugdspelers badmintonnen altijd in de vorm van een training. Het kan natuurlijk wel voorkomen dat een onderdeel van de training partijen spelen is, maar de trainer is er altijd bij.

Beginnende jeugdleden trainen op vrijdagavond of zaterdagmiddag. Op vrijdagavond speel je van 18:00 – 19:00 uur in Hart van Noord, Kanaleneiland. Op zaterdagmiddag zijn er twee groepen, van 12:30 – 13:30 uur en van 13:30 – 14:30 uur. Afhankelijk van je leeftijd of badmintonervaring kom je in de eerste of tweede groep terecht. Competitiespelers trainen op woensdag van 17:30 – 19:00 uur.

Jeugd vanaf maart

In maart vinden de clubkampioenschappen van de jeugd plaats. Vanaf dat moment veranderen de speeltijden van de jeugd. We spelen dan niet meer op zaterdag, maar alle jeugd is dan welkom op woensdag van 17:30 – 19:00 uur.

Volwassenen

Volwassenen kunnen badmintonnen tijdens de training of bij het vrij spelen. Belangrijke dagen voor volwassenen zijn de maandag, woensdag en vrijdag. Bekijk de locaties en speeltijden:

Baanbord

In sporthal Hoograven maken we gebruik van het baanbord om partijen te spelen. Op de achterzijde van het baanbord vind je een label met jouw naam. Dit label kan je gebruiken om een plek te reserveren op een badmintonveld. Zodra je de contributie betaald hebt, maken wij voor jou een label aan. Label kwijt? Stuur dan even een mail naar de secretaris.

Competitie spelen

Als lid ben je ook welkom om mee te doen aan de competitie. Dit betekent dat je samen met je team van minimaal 4 spelers uit- en thuiswedstrijden speelt en alles in de strijd gooit om die eerste plaats te bemachtigen. DVS doet mee aan vier soorten competitie:

 • Jeugdcompetitie
 • Najaarscompetitie
 • Voorjaarscompetitie
 • Bondscompetitie

Jeugdcompetitie

De jeugdcompetitie is bedoeld voor jeugdspelers onder de 18 jaar. Bij de jeugdcompetitie wordt onderscheid gemaakt in leeftijd (<11, <13, <15, <17, <19). Het vindt plaats van september tot en met februari. Onze jeugdspelers trainen en spelen met Nylon shuttles. DVS stimuleert ouders om hun kind aan te moedigen en het team te ondersteunen. De samenstelling van de teams wordt gedaan door onze jeugdtrainers.

Voor sommige jeugdspelers is de jeugdcompetitie niet uitdagend genoeg en zij kunnen er daarom ook voor kiezen om over te stappen naar de bondscompetitie. Dit gaat natuurlijk in overleg met de ouders, trainers en de jeugdspeler zelf. De geschiedenis van DVS laat zien dat dit soort jeugdspelers meestal rond de 15 jaar oud zijn, wanneer zij voor het eerst meedoen aan de bondscompetitie.

Najaars- en voorjaarscompetitie

De najaars- en voorjaarscompetitie zijn bedoeld voor beginnende volwassenen. Er wordt onderscheid gemaakt in spelersniveau: X, Y en Z. De wedstrijden van de najaarscompetitie vinden plaats van september tot en met januari en voor de voorjaarscompetitie is dat februari tot en met mei. Onze competitiespelers trainen en spelen met nylon shuttles.

Aanmelding voor de najaarscompetitie sluit in juni en voor de voorjaarscompetitie november. De samenstelling van de teams is tot nu toe laagdrempelig geweest en is gedaan door de spelers zelf.

Team 1 van de najaarscompetitie viert de overwinning!

Bondscompetitie

Het grootste aantal deelnemers voor een competitie betreft de bondscompetitie. Deze competitie is bedoeld voor gevorderde volwassenen. De wedstrijden vinden vrijwel wekelijks plaats tussen september en februari. Ook hier wordt onderscheid gemaakt in spelersniveau: ere divisie tot en met de achtste divisie. Het eerste team van DVS speelt in de vierde divisie. Onze competitiespelers trainen en spelen afhankelijk van hun spelersniveau met nylon of veren shuttles.

Aanmelding voor de bondscompetitie sluit meestal begin maart. De samenstelling van de teams wordt gedaan door ‘groep sport’.

Andere activiteiten

Op de eerste plaats ben je natuurlijk lid geworden om wekelijks te komen badmintonnen, maar als lid van DVS bieden we je veel meer dan dat! Gedurende het seizoen worden er allerlei activiteiten georganiseerd waar jij als lid aan mee mag doen.

Badmintonactiviteiten

Volwassenen

 • september – Kennismakingstoernooi
 • januari – Nieuwjaarstoernooi
 • april – Clubkampioenschappen
 • mei – DVS Open Utrecht
 • mei – Slottoernooi

Interne toernooien

Voor volwassenen staat ‘groep toernooien’ klaar met wel vier interne toernooien gedurende het seizoen. In september organiseren zij het kennismakingstoernooi. Het is een laagdrempelig toernooi waar nieuwe badmintonners kennis maken met badminton en onze leden. Wij stimuleren leden om hun vriend(in), collega, buur of familielid mee te nemen. In januari starten we het nieuwe jaar met het nieuwjaarstoernooi. Leuk aan dit toernooi is dat sommige speelbanen een handicap hebben (badmintonnen met je andere arm, badmintonnen met slechts één racket per duo etc.). In april vinden de clubkampioenschappen plaats. Er wordt gestreden om de beker: wie zal onze nieuwe clubkampioen worden? Is badminton voor jou een nieuwe sport? Geen probleem! We hebben een speciale categorie voor beginners waar je tegen andere clubgenoten strijd om wie de beste speler is. Op de laatste speelavond van het seizoen in mei sluiten we het seizoen af met het slottoernooi.

Annemarie en Caroline in actie tijdens één van onze interne toernooien.

DVS Open Utrecht

In mei organiseren we ons eigen open toernooi. Hieraan kunnen onze leden meedoen, maar ook leden van andere badmintonclubs zijn welkom om mee te doen. Tijdens dit toernooi bieden we drie categorieën aan: 9, 7 en 5. Ben jij een beginnende spelers? Dan is categorie 9 geschikt voor jouw niveau! Aanmelden doe je via de website van Badminton Nederland.

Jeugd

 • december – Oliebollentoernooi
 • maart – Uitwisselingstoernooi
 • maart – Clubkampioenschappen

Bij de jeugd staan onze vrijwilligers klaar met een aantal toernooien speciaal voor onze jeugdspelers. In december wordt het oliebollentoernooi georganiseerd. Elke speler is welkom om zich op te geven samen met één van hun ouders, verzorgers, broer/zus of vriend(in) om deel te nemen aan dit gezellige toernooi. Onder het genot van een oliebol wordt gestreden om de eerste plaats. Sinds kort wordt er in maart een uitwisselingstoernooi georganiseerd met de jeugdspelers van BC Castellum en USV Hercules. In maart vinden tot slot de clubkampioenschappen plaats. Wie gaat er dit jaar met de titel naar huis? Het belooft altijd een spannende dag te zijn met veel publiek! Groep jeugdafdeling zorgt voor leuke partijen op gelijk niveau.

Het regent prijzen tijdens de clubkampioenschappen van de jeugd in maart 2019.

Niet-badmintonactiviteiten

 • Bezoek aan de Yonex Dutch Open
 • Kerstdiner
 • Vrijwilligersdiner
 • Jeugduitjes

In oktober vindt het jaarlijkse topbadminton toernooi plaats in Almere: het Yonex Dutch Open. Spelers van over de hele wereld hebben zich geplaatst om mee te mogen doen aan dit toernooi. Ieder jaar gaat DVS met een groepje langs bij de halve finales op zaterdag om hun prachtspel te bekijken en tips mee te nemen naar de vereniging.

In december is iedereen welkom om aan te sluiten bij het jaarlijkse kerstdiner. Elke deelnemer geeft van te voren aan wat voor gerecht hij of zij meeneemt: de perfecte formule voor een heerlijk en uitgebreid buffet! De organisatie zorgt voor een mooie, sfeervolle locatie met de beste Kerstaankleding en als kers op de taart verzinnen zij een dresscode. Wil jij graag iemand van buiten DVS meenemen? Gezellig! Laat het vooral even weten aan de organisatie.

In mei bedanken we al onze vrijwilligers die ons het afgelopen seizoen hebben geholpen bij het runnen van onze sportvereniging in de vorm van een diner. Vrijwilligers worden door het bestuur uitgenodigd.

Al onze vrijwilligers worden door het bestuur bedankt in de vorm van een diner in mei.

Speciaal voor onze jeugdleden worden er in het tweede deel van het seizoen allerlei activiteiten georganiseerd. Zo zijn we al een aantal jaar op rij in februari wezen springen bij Jumpsquare in Nieuwegein. In maart kunnen spelers hun deeldiploma halen en in mei gaan we met zoveel mogelijk leden naar de Boer-inn voor leuk buitendagje!

Nieuw dit seizoen is een gezamenlijk uitje met de senioren en junioren van DVS: in mei gaan we gezellig kanoën in de Kromme Rijn en daarna picknicken in Amelisweerd.

Een van onze jeugdleden tijdens het uitje naar de Boer-inn. Droge kleding mee is geen overbodige luxe.

Badmintonnen in de zomer

Volwassenen

Het reguliere seizoen van DVS start in september en eindigt in mei. Maar wat nou als je wil blijven badmintonnen in de zomer? Speciaal voor alle fanatieke leden organiseert DVS daarom het zomerbadminton. Dit is een open activiteit waarbij leden en niet-leden zich kunnen aanmelden. We spelen in de maanden juni, juli en augustus elke woensdag van 20:00-22:00. Je kunt je opgeven vanaf mei.

Leden en niet-leden zijn van harte welkom om zich op te geven voor het zomerbadminton in de maanden juni, juli en augustus.

Jeugd

In mei vindt de laatste speelavond plaats van het reguliere seizoen. In de zomer vinden er tot op heden geen activiteiten plaats. In september beginnen de eerste trainingen weer.

Vragen en contact opnemen

Je bent altijd welkom om je vragen te stellen door middel van een e-mailbericht. Je kunt onze bestuursleden ook in de sporthal aanspreken (als ze niet aan het badmintonnen zijn). Vaak kunnen je medespelers je vraag ook beantwoorden.

Algemene vragen, lidmaatschap en clubkleding info@dvs-kotomisi.nl
Jeugdjeugd@dvs-kotomisi.nl
Recreatie en recreatieve trainingenrecreatie@dvs-kotomisi.nl
Competitie en competitietrainingensport@dvs-kotomisi.nl
Promotie en websitepromotie@dvs-kotomisi.nl
Vertrouwenspersoonvertrouwenspersoon@dvs-kotomisi.nl