DVS 1 start het nieuwe badmintonseizoen met een grote overwinning: 8-0

Het eerste team van DVS mocht afgelopen donderdag het nieuwe competitieseizoen aftrappen in ‘s-Gravenzande, vlakbij Rotterdam. De eerste tegenstander is BC De Zeemeeuwen.

Het nieuwe badmintonseizoen is gestart, en dat is best bijzonder. De afgelopen twee jaar zijn nauwelijks competitiewedstrijden gespeeld vanwege bekende redenen. Dit seizoen proberen 11 teams van DVS het kampioenschap naar Utrecht te brengen.

Voor het eerste team was het best even wennen. Wat moet je ook alweer meenemen naar je wedstrijd, en waar is het handig om te verzamelen? Nadat we allemaal 3 keer onze tas hebben gecheckt op een handdoek en sportschoenen, en Onno nog even zijn maaltijdsalade naar binnen had gewerkt op de parkeerplaats voor de deur bij Leonie, konden we eindelijk vertrekken. Het is een behoorlijke reis naar ‘s-Gravenzande, zeker in de spits!

Onderweg werd nog even de laatste tactiek besproken (voorin) en waar nodig een schoonheidsslaapje gedaan (achterin). Alle andere teams in de competitiepoule hebben tot nu toe 8-0 gewonnen of verloren, dus in de auto werd ook al gegrapt dat de uitslag al bekend was, alleen was nog niet duidelijk voor wie.

Eindelijk weer aan de bak!

In ‘s-Gravenzande is de sporthal zeer economisch verantwoord ingericht. Dat betekent een laag plafond en de velden vrijwel tegen de zijmuren aan. Maar stiekem hebben we het klagen over de sporthal, het licht en de shuttles wel gemist. De dames- en herendubbel waren snel voorbij: beide wedstrijden werden met ruimte cijfers door de combinaties Imran/Onno en Leonie/Annabelle gewonnen (zelfs twee walsbonussen).

Daarna waren de enkelspelen aan de beurt. Onno begon met een verlenging om het spannend te houden, maar won de tweede set ruim. Imran won ook in twee sets, met een nieuwe walsbonus. Leonie wilde waar voor haar geld, en maakte er nog een driesetter van. De tegenstandster streed dapper, en wist het Leonie met scherpe en snelle dropshots tegen de zijlijnen moeilijk te maken. In de tweede helft van de derde set wist Leonie echter uit te lopen en kon ook zij een overwinning noteren. Annabelle speelde een prachtige single, heel stabiel, vol zelfvertrouwen en met rust. De tegenstandster was kansloos. Voor we het wisten, was het 6-0 voor DVS. Het zal toch niet?!

Annabelle doet waar ze steengoed in is: een service slaan die nét onder het dak naar de achterlijn van de tegenstander vliegt.

Ontknoping van de wedstrijd

De twee gemend dubbels werden tegelijk gespeeld, dus elkaar coachen was lastig. Beide wedstrijden waren in no time voorbij. Leonie/Onno wisten in de tweede set nog een walsbonus te scoren, waarmee het totaal aan walsbonussen maar liefst op 4 eindigde. Imran/Annabelle mopperden weliswaar dat het spel nog veel beter moest, maar wonnen ook vrij eenvoudig.

Daarmee was de eindstand in ‘s-Gravenzande maar liefst 8-0 voor DVS. Een betere start van het seizoen kan je je niet wensen! En, ook belangrijk, de unieke situatie dat alle wedstrijden in 8-0 eindigen bleef bestaan. DVS 1 neemt met deze dikke overwinning direct de tweede plaats in de ranglijst in. Op de terugweg was de sfeer natuurlijk opperbest, ondanks dat we (op een werkdag) pas om half 1 ’s nachts in Utrecht aankwamen.