Sporten voor volwassenen vanaf 29 maart 2021

Het wordt weer langer licht en mooier weer, dus dat betekent dat we weer lekker kunnen gaan sporten! De gemeente heeft sportpark Lunetten beschikbaar gesteld, dus we kunnen van start. Hieronder vind je alle praktische informatie.

Ook voor volwassenen gaan we weer ‘live’ sporten. We hebben er superveel zin in!

Sportaanbod

DVS biedt voor volwassenen drie sportactiviteiten aan. Ook als niet-DVS’er ben je van harte welkom om mee te doen. Sporten is met het coronavirus extra belangrijk, dus je hoeft (nog) geen lid te zijn van DVS.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk voor zowel DVS’ers als niet-DVS’ers, zodat we weten wie aanwezig is geweest (voorkomen van verspreiding corona). Dat kan via de kalender.

Iedere maandag 19:00 – 20:00 uur

Badmintonspecifieke training

Voor alle niveaus

In dit uur train je badmintonspecifieke vaardigheden, zoals je voetenwerk, startsnelheid en andere technieken. De oefeningen kunnen worden uitgevoerd op ieder spelniveau en met ieder uithoudingsvermogen.

Iedere woensdag 19:00 – 20:30 uur

Speedminton

Voor alle niveaus

Vrij spelen. Rackets, shuttles en velden zijn beschikbaar. Je kan speedminton doen op ieder spelniveau en met ieder uithoudingsvermogen.

Iedere woensdag 19:30 – 20:30 uur

Bootcamp

Voor alle niveaus

Leonie helpt je in een uur om je uithoudingsvermogen te verbeteren. We eindigen bovendien met een buikspierkwartiertje! De oefeningen kunnen worden uitgevoerd op ieder spelniveau en met ieder uithoudingsvermogen.

Locatie

Al het sportaanbod is op sportpark Lunetten, op het meest zuidelijke grasveld. Er is geen toilet of kleedgebouw beschikbaar, dus houd daar rekening mee.

Je mag het sportpark betreden bij onze DVS-vlag. Kom je vanuit het fietstunneltje naar Nieuw Hoograven, dan is het het eerste grasveld van het sporpark. Kom je vanaf de ’t Goylaan, dan is het het laatste grasveld van het sportpark. Om te voorkomen dat onze sporters mengen met andere gebruikers van het sportpark, vragen we je om bij het grasveld het terrein te betreden, en niet bij de kantine/kleedgebouwen van DVSU.

Spelregels

Als je meedoet, houd je je aan de volgende spelregels. Dat is nodig om dit sportaanbod te kunnen blijven aanbieden binnen de geldende coronamaatregelen, en voor je eigen veiligheid:

  • Je wordt bij aankomst in groepjes van maximaal 4 personen ingedeeld, waarmee je de sportactiviteit doet. Tussendoor wisselen is helaas niet mogelijk vanwege de coronamaatregelen, tenzij jij of je medesporter wisselt van speedminton naar de bootcamp (dit kan achter elkaar).
  • Iedereen moet ten minste 1,5 meter afstand houden, ook in je groepje van maximaal 4 personen. Tussen de groepjes moet ten minste 3 meter afstand zijn.
  • De uitleg en het sporten vindt plaats in je groepje van maximaal 4 personen. Dit mag niet klassikaal plaatsvinden. De activiteiten zijn aangepast, zodat dit mogelijk is.
  • Je meldt je vooraf aan via de website.

Houd je je niet aan de regels? Dan kan je weggestuurd worden, ook zonder waarschuwing.