DVS 8 walst verder en wint derde wedstrijd op rij

Onze derde wedstrijd van het seizoen. De eerste twee gewonnen. Benieuwd hoe het zou gaan. Zondagochtend 10 uur is nooit haar sterkste moment van de week…. En voor de anderen ook vroeg. Met 3 auto’s is er gereden richting de sporthal, waarbij in 1 auto vertegenwoordigers van 2 teams zaten, omdat team 6 tegelijkertijd bij de Treffers moest spelen.

Tegenstanders bleken allemaal nieuw in de competitie. Twee jongens die vanuit de jeugd doorstroomden en wat mensen van de recreanten erbij gezocht om een team compleet te maken. Geeft hoop, maar je weet maar nooit.

Sacha en Soumendra speelden de heren dubbel, met als tegenstanders twee tieners. Onze heren kwamen nooit echt in de problemen, en maakten mooi gebruik van de open ruimtes die met regelmaat aan de andere kant van het net vielen. Ze maakten in de tweede game af en toe een schoonheidsfoutje, maar hielden het hoofd koel en wonnen overtuigend: 10-21 en 14-21.

Onze damesdubbel ging zeer voorspoedig. Op een paar verrassend goede smashes van de tegenstander na, geen problemen voor Titia en Moniek. Uitslag: 3-21 10-21. Toch uitkijken geblazen voor de return, met een beetje goede coaching zouden ze het ons een stuk moeilijker kunnen maken. 😉

In de 1e single gaat Marcel spelen. Het is wel eerst wennen aan de snellere shuttle die men heeft, waardoor er sommige slagen uit gaan en daarna om niet meer uit te slaan gaat het weer te zacht, waardoor de tegenstander gemakkelijk de punten kan maken. Ondanks dat de hele game een voorsprong was, worden op het einde punten te gemakkelijk weggegeven en daardoor verliest hij de 1e game met 22-20. In de 2e game start de tegenstander heel goed en staat die al snel met 7-1 voor. Halverwege de game is het 11-7 en is de achterstand weer iets goed gemaakt. Na een korte drink- en rustpauze komt Marcel steeds dichter bij en wordt al beter op de zwakke punten van de tegenstander ingespeeld, waardoor deze uiteindelijk met 21-18 gewonnen wordt. De 3e game zal de beslissing moeten brengen. Is er nog voldoende kracht over om deze binnen te halen? Marcel neemt een voorsprong en halverwege staat het 11-8. Na de pauze begint Marcel aan de verkeerde kant met opslaan (de vermoeidheid slaat toe) en de tegenstander scoort de 1e punten, waardoor het 11-10 wordt. Vervolgens lukt het Marcel om de tegenstander op zijn backhand te krijgen en haalt hij ook nog de dropjes van de tegenstander, zodat die de rally nog niet gewonnen heeft. Het gaat daarna snel en Marcel wint de 3e game met 21-16. Nu is er gelukkig voor hem even tijd om bij te komen voor de mix, want op zijn fitbit is zijn hartslag terug te zien en die was op het hoogtepunt 181 slagen.

En dan de single van Mariëtte. Tja, wat valt daar van te zeggen? ik kreeg mijn diepe service en clear gewoon terug…. Hmmmm… hoe kan dat? Na een paar punten had ik het door: ze bleef achterin hangen. Dus wat vaker droppen, en ja hoor: de punten stroomden binnen. Bovendien was er iets anders aan haar waarvan ik ook dacht: wat klopt er niet? Ook dat had ik na een paar punten in de gaten: ze is links! Dus haar backhand ‘is’ haar forehand en andersom! Toen ik dat na een paar punten doorhad, was er geen houden meer aan: ze haalde de eerste set 7 punten. WALS! De tweede set lukte het me net niet om haar onder de 8 punten te houden en scoorde ze 9 punten, maar nog steeds veel te weinig om van me te winnen 😉 Wauw. Nog steeds ongeslagen!  

Sacha’s single had wel iets weg van die van Mariëtte. Hij speelde ook tegen een southpaw, die vaak niet klaar was voor een drop. Sacha maakte daar mooi gebruik van in de eerste game: 7 – 21. WALS. In de tweede game voelt Sacha de druk om nogmaals te walsen (Mariëtte heeft hem in haar Quatro’tje). Ook werd Sacha lui, en rende hij minder enthousiast op lastige shuttles. Hij stond halverwege met knikkende knieën 11-10 achter, maar de druk was er af. Aangezien walsen geen optie meer was, danste Sacha op zijn eigen elegante manier over het veld en won de game snel: 13 – 21. 

2e DE: Ons team had al twee gewonnen wedstrijden achter de rug toen Titia (eindelijk) terug was van vakantie. De lat was dus hoog gelegd. En ik had dan ook nog 3 trainingen gemist! We stonden gelukkig al met 4-0 voor toen ik de tweede damesenkel moest spelen. Was even schrikken, want de tegenstandster kon ze goed achterin slaan en op een paar hoge services kreeg ik de smashes om mijn oren. Het duurde even voor ik in de gaten had dat er toch wel wat plekken in het veld te vinden waren waar ze niet was. De eerste was om in te komen, met 17-21 gewonnen, de tweede ging al wat makkelijker en won ik met 12-21.

De 1e mix wordt gespeeld door Moniek en Marcel. Na een goed begin van de 1e game met een voorsprong worden er wat onnodige fouten gemaakt, waardoor de 1e game met 21-19 verloren gaat. In de 2e game wordt er scherper gespeeld en ook de juiste keuzes gemaakt, waardoor er snel naar een geruststellende voorsprong wordt gespeeld en uiteindelijk ook met 21-12 gewonnen. Dan maar weer een 3e game om het punt binnen te halen. De hele game is er een voorsprong en die is wel klein, maar wordt niet meer ingelopen door de tegenstander en uiteindelijk wordt deze met 21-18 gewonnen. Voor Marcel zijn wedstrijden in 3 games wel vaak een gewoonte en gelukkig nu ook weer met een positief resultaat.

En dan tijd voor de laatste mix-double van Soumendra en Mariëtte. Het staat inmiddels 7-0. De winst is al binnen, maar we gaan voor de 8-0 om zodoende de 0-8 van team 1 te compenseren 🙂 

Zou het lukken? De dame aan het net was er wel steeds bij, maar gelukkig voor ons miste ze dan toch nog, of zat het vervelende net ertussen. We moesten wel goed ons best doen, niet verslappen, zeker niet in de tweede set, na de eerste gewonnen te hebben. Wij sloegen óók veel uit en in het net. Maar wisten vaker op hun zwakke plekken te scoren dan zij op onze zwakke punten. 20-11 en we maakten een fout…. Aaarrrgh… Marcel had ondertussen al een appje getypt, maar gelukkig nog niet verzonden, want het kan nog altijd mis gaan…. 

Maar gelukkig voor ons: de shuttle gaat uit,… aan onze kant, dus punt voor ons! YES!! We did it!

En nu staan we bovenaan!