Nipte overwinning voor DVS 3 bij Iduna

De één na laatste wedstrijd van het seizoen stond voor de deur. In alle vroegte vertrokken we naar onze stadgenoot: Iduna. Gita was helaas niet van de partij, want ze had de griep te pakken. Bas was er wel al een tijdje, want hij had nog de oude tijd van 10u in de agenda staan.

Raoul deelde ons zijn badmintonnachtmerrie van afgelopen nacht. In zijn droom sloeg hij zijn rackets stuk en verloren we alles. Toen Raoul binnen 1 minuut zijn bespanning eruit sloeg vroegen we ons hardop af of het wellicht een voorspellende droom was geweest…

Eenmaal warmgeslagen konden beide dubbels tegelijk gespeeld worden. We werden zelfs luidkeels aangemoedigd door de huilende baby langs de kant. De herendubbel werd met 2 sets gewonnen, en de dames visten na 3 sets net achter het net. En opvallende uitslag, omdat dit bij de thuispartij precies andersom was.

Tijd voor de singles! Op maar liefst 3 banen tegelijk werd er gezwoegd om de punten binnen te halen. Layla en Raoul hebben hun single weten te winnen, Marieke en Niels nét niet.

Tot slot werden de mixen gespeeld. Bas en Marieke wisten met een consistente 21-10 en 21-10 de mix te winnen. Niels en Layla gingen voor een andere tactiek: de tweede set verliezen om de derde set te walsen. De quatro’s moesten immers ook tevreden worden gehouden.
Met een uitslag van 5-3 in ons voordeel keken we tevreden terug op de dag!

Eenmaal in de kantine hadden onze tegenstanders zelfs nog een cadeautje voor onze beroemde Mayorieke! Heel attent, namelijk een tube mayonaise, mét servetjes. Ik snap dat dit vraagt om wat meer achtergrondinformatie, dus in het kort: bij onze thuiswedstrijd gingen we na afloop wat drinken en snacken bij Halk. Toen Marieke vervolgens de mayonaisetube opende bleek deze zó onder druk te staan dat de gehele inhoud in het rond spoot. Bijna iedereen zat onder de mayonaise, maar het was een leuke dag!