DVS 5 pakt dure punten

Hoe win je met 7-1 van de nummer één? DVS 5 kent het geheim – en dat is geen verlaat Sinterklaascadeau. Nee, het antwoord ligt in een blessure, een zieke en een weekendje weg. Aan de kant van de tegenstander dus. Want ’t Slot 1 loopt op de verjaardag van onze toekomstige koningin met slechts drie spelers Sporthal Hoograven binnen… En dat is toch een beetje een domper op de feestvreugde natuurlijk.

Maar we maken er het beste van! Omdat we tegen een incompleet team een vervroegde wedstrijd spelen, kiezen we ook maar gewoon voor een ietwat onconventionele indeling. Nu we toch bezig zijn. En zo bijt Justin het spits in z’n eentje af in de single.

Klaar voor de start…

…af! Justin vliegt uit de startblokken en al hapert ‘ie halverwege even, hij houdt een comfortabele afstand en wint de eerste set. In de tweede set daarentegen wordt het spannend en is er zelfs een zere teen. Gelukkig gooit die geen roet in het eten; ook deze set gaat naar DVS.

Een wedstrijd gespeeld, vier punten in de pocket… zo kunnen we in ieder geval niet meer verliezen.

Dan Caroline, die is de moeilijkste niet. Ze heeft vandaag op papier al drie wedstrijden gewonnen, maar blijkt alsnog te porren voor het spelen van een single. En misschien zelfs voor revanche? Dus neemt ze de single over van Suzanne.

Die maakt ze spannend! Bij de eerste pauze is het 10-11, waarna de eerste set toch naar ’t Slot gaat. De tweede set gaat weer gelijk op en dan keert het tij; Caroline trekt het spel vakkundig naar zich toe. Na een mandarijntje voor haar en een peertje voor teller René zijn de vitamientjes weer op peil en starten we vol goede moed aan set nummer drie. Maar het krachtvoer mag helaas niet baten, na een mooie pot trekt ’t Slot aan het langste eind.

Dan is het de beurt aan René, tegen de invaller. En daarover kunnen we eigenlijk heel kort zijn; deze single levert ‘m een dubbele walsbonus op. Dus weer een punt in de pocket!

Dubbelop
Nu René toch nog warm is gaan Suzanne en hij gelijk door met de mix, die gespeeld wordt tegen een duo in dubbelsysteem. En dat is even wennen! Na wat te hoge dropjes en diepe ballen komt het ritme er gelukkig in en wordt het een mooie partij. De wedstrijd gaat wederom gelijk op en met 14 en 16 punten is de winst voor DVS.

In de tussentijd is Carlos ook binnengekomen en kan de herendubbel gespeeld worden. En dat is alweer een leuke wedstrijd, waar de service aan de lopende band over gaat – tot 21-23 aan toe. De tweede set gaat wat soepeler en al duurt het even voor de 19 een 21 wordt, hij is voor DVS. Tot slot gaat ook de derde set weer goed gelijk op en weten Carlos en Justin met een eindsprint nog een knappe 21-13 uit het vuur slepen. Hoezee!

Vier punten verdiend, zeven punten gekregen. Genoeg om in ieder geval voor even op de tweede plek te staan, pal onder ’t Slot!