Vrijwilliger bij DVS: Jaap

Wekelijks zetten tientallen vrijwilligers zich in voor onze club. Wie zijn die mensen eigenlijk, en waarom zetten ze zich in voor DVS? Iedere week vind je op onze website een klein interview met een vrijwilliger van DVS.

Wie ben je en wat doe je voor de club?

Mijn naam is Jaap Ton. Ik ben vanaf ongeveer 2002 lid van DVS en heb verschillende dingen voor de club gedaan. Zo ben ik een tijdje penningmeester geweest. De laatste jaren organiseer ik samen met een aantal andere clubleden met veel plezier de interne toernooien en de jaarlijkse clubkampioenschappen van DVS, de toernooicommissie (TC).

Hoeveel tijd ben je gemiddeld bezig met je taken? Hoe combineer je dat met andere dingen?

Het organiseren  van de 3 interne toernooien (introductietoernooi, nieuwjaarstoernooi, eindtoernooi) kost ongeveer 3 gezellige bijeenkomsten in de avond met de mede-organisatoren voor het maken van de afspraken. Hierbij gaat het over wie zorgt voor de opzet van de wedstrijden, gaan we nog wat nieuws uitproberen, maar ook wie zorgt er voor de versnaperingen tijdens de wedstrijden. Het organiseren van de clubkampioenschappen kost meestal 2 avonden in de voorbereiding en een aantal uren voor het maken van de wedstrijdschema’s en het printen hiervan. Gelukkig hebben we een goed draaiboek en hoeven we niet alles opnieuw te verzinnen. Ik kan de taken van de TC prima met mijn werk en privé combineren, de data wanneer we bij elkaar moeten komen weten we voor het hele jaar al.

Waarom ben jij vrijwilliger?

Ik ben vrijwilliger omdat ik het belangrijk vind om samen met alle leden de club aantrekkelijk te maken voor onszelf, maar ook voor potentieel nieuwe leden. Zonder actieve leden komt het organiseren van “leuke” dingen neer op een bestuur die daar geen tijd voor heeft. Daarnaast is het samen met anderen organiseren van interne toernooien ook gewoon gezellig.

Wat doe jij voor de club?
Iedereen kan vrijwilliger zijn bij DVS, ook jij! Wil je graag je steentje bijdragen aan de club? Alle hulp is welkom, groot en klein. Spreek dan een bestuurslid aan in de sporthal, of neem contact met ons op.