Toegangscode Hart van Noord: *088747

Vrijwilliger bij DVS: Bas

Wekelijks zetten tientallen vrijwilligers zich in voor onze club. Wie zijn die mensen eigenlijk, en waarom zetten ze zich in voor DVS? Iedere week vind je op onze website een klein interview met een vrijwilliger van DVS.

Wie ben je en wat doe je voor de club?

Ik ben Bas! Ik zorg er voor dat alle nieuwe leden een label krijgen, zodat ze het baanbord kunnen gebruiken. Bij het zomerbadminton zorg ik voor mooie labeltjes met een zonnetje, een énorme verantwoordelijkheid 😉 Aan het begin van het seizoen organiseer ik ook de flyeractie. Zo hebben we dit jaar bijna 10.000 huizen bereikt met onze flyer. Daarmee heb ik onze secretaris Layla met een flink aantal mailtjes van nieuwe badmintonners opgezadeld.

Hoeveel tijd ben je gemiddeld bezig met je taken? Hoe combineer je dat met andere dingen?

Dat is heel verschillend. Ik print één keer in de week de nieuwe labeltjes, dat kost me niet meer dan een tien minuten. De flyeractie kost wat meer tijd begin september, maar dat is eenmalig. Ik heb een eigen bedrijf, dus ik kan mijn vrijwiligerswerk vaak makkelijk tussendoor doen.

Bas met Maaike tijdens het vrijwilligersdiner. Ieder jaar organiseert DVS een activiteit om haar vrijwilligers te bedanken.

Waarom ben jij vrijwilliger?

Jarenlang dacht ik dat het allemaal heel ingewikkeld was om iets voor de club te doen. Ik betaalde netjes de contributie, en dan wordt alles geregeld! Gaanderweg kwam ik er achter dat heel veel mensen van alles doen voor de club. Daar wil ik graag aan bijdragen, omdat ik zie dat het echt tot een leukere club leidt. Zo moeilijk blijkt het allemaal niet te zijn!

Wat doe jij voor de club?
Iedereen kan vrijwilliger zijn bij DVS, ook jij! Wil je graag je steentje bijdragen aan de club? Alle hulp is welkom, groot en klein. Spreek dan een bestuurslid aan in de sporthal, of neem contact met ons op.