Kleurrijke tweede wedstrijd voor DVS 8

Ruim voor de tegenstander arriveerde team 8 in een ruime kleurrijke zaal in Vianen. Meteen springt de knalgroene vloer en de klimwand in alle kleuren van de regenboog in het oog. Een paar kinderen spelen volleybal met een soort skippybal. Langzaam druppelen de spelers van Vianen II binnen. Netten worden opgehangen, spieren opgewarmd en formulieren ingevuld. En dan gaan de wedstrijden van start!

De twee dubbels worden tegelijk gespeeld. Onze mannen Marcel en Soumendra worden kansloos van de baan geveegd met 12-21 en 10-21 Een beetje pech hadden ze wel, want de sterkste heer zou eigenlijk niet spelen vanavond. Omdat één van de andere heren niet tijdig weg kon komen uit een bedrijfsetentje was hij er nu echter wel bij. De dames Moniek en Saskia moesten even aan elkaar wennen omdat ze normaliter niet samen dubbelen. In de eerste game hielden ze het hoofd koel en wonnen ze met een overtuigend 21-12. De tegenstanders leken erg zenuwachtig te worden van de geheime handsignalen die de dames gebruiken bij de service. In de tweede game waren die zenuwen weg en hadden de DVS dames moeite om de focus te behouden. Met 23-21 behaalden ze gelukkig net de overwinning én het eerste punt van de avond.

Ook de singles worden gelijktijdig op twee banen gespeeld. Erg fijn, al is het wel jammer dat je dan niet alle wedstrijden kunt zien. Sidney verliest in twee games tegen een sterke heer met 13-21 en 8-21. Saskia speelt gelijktijdig op een andere baan. De focus van de training lag de laatste tijd op goed hard te kunnen clearen, en ze weet de tegenstander goed achterin te houden. Moniek fluistert haar na de eerste game in dat ze daarbij niet moet vergeten dat je ook af en toe kunt droppen….Met een consistente 21-14 en 21-14 wint ze de wedstrijd en pakt het tweede punt van de avond.

Inmiddels is de derde heer gearriveerd van zijn etentje, hij neemt het op tegen Marcel en verliest meteen de eerste game met 13-21. We rekenen ons al rijk voor het derde punt maar helaas zet de tegenstander ineens alles op alles. Marcel vliegt over de baan maar verliest jammer genoeg met 15-21 en 15-21. Moniek begint voortvarend aan haar single op de andere baan en pakt meteen veel punten achter elkaar. Daarna wordt haar tegenstandster wakker en geeft ineens flink tegengas. Moniek besluit het spannend te houden, en wint nipt met 23-21. De tweede game serveert de Vianense dame veel uit en zet Moniek de vaart erin. Ze smasht de andere dame flink om de oren. Met een overtuigende 21-11 pakt ze het derde punt van de avond. Dit is de avond van de dames!

Met 3-3 de mixpartijen in gaan is altijd even spannend, want dan kan het nog alle kanten op. Soumendra en Moniek hebben nog niet eerder samengespeeld. Dat zorgt voor wat opstellingsprobleempjes waarbij ze heel graag allebei op precies dezelfde plek willen staan. Ook al verliezen ze dit keer met 10-21 en 11-21, ze hebben er alle vertrouwen in dat ze mettertijd een goed geoliede machine gaan worden. Sidney en Saskia hebben tijdens de laatste training wat positietips opgepikt en passen die nu netjes toe. In de eerste game spelen de tegenstanders nog wat geniepige en zeer scherpe balletjes, die ze net zo geniepig weer terugkrijgen. De tweede game spelen ze echter veel halfhoog recht op het racket. Toptegenstanders! Met 21-12 en 21-10 wordt het vierde en laatste punt gehaald. Gelijkspel. Volgende wedstrijd besluiten we op voorhand al dat we willen winnen. Maar eerst is het tijd voor biertjes, bitterballen, zeer luxe kaashapjes en een kort ritje terug naar huis.