Gezellig eerste toernooi van het seizoen

Op maandag 9 september vond het eerste interne toernooi van DVS-Koto Misi in het nieuwe seizoen plaats: het kennismakingstoernooi. Een perfect toernooi om kennis te maken met onze nieuwe leden, maar ook voor aspirantleden om kennis te maken met onze vereniging. In totaal waren er 16 van de 44 deelnemers nieuwe leden of aspirantleden. Een mooie opkomst! Ook was er deze editie een betere balans tussen recreanten (12) en competitiespelers (16).

Om er voor te zorgen, dat iedereen telkens met iemand anders speelt en bij voorkeur ook telkens tegen iemand anders, om zoveel mogelijk interactie mogelijk te maken, werd iedereen over vier poules verdeeld. Binnen de poule werd iedereen bij elke wedstrijd aan een nieuwe partner gekoppeld. Per ronde werd iedere poule aan een andere poule gekoppeld. Het was de eerste keer dat wij als toernooi commissie voor deze opzet hadden gekozen en het is ons goed bevallen.

Het koste wel even tijd om de eerste wedstrijden op het bord te kunnen plaatsen, zodat wij pas om kwart voor negen met de eerste wedstrijd konden beginnen, maar hierna verliep alles soepel. De wedstrijden duurde zo’n vijftien minuten. Kort na tien werd de laatste wedstrijd gespeeld. Van alle nieuwe leden of aspirantleden werden snel de punten opgeteld, waarna Tim Veldman met 126 punten als winnaar uit de bus kwam. Als prijs kreeg hij een doosje bonbons. Hierna was er de mogelijkheid om in de kantine noch wat na te praten (of om in de zaal nog vrij te spelen). Alle foto’s vind je hier.

De toernooivrijwilligers

Volgende toernooi op 6 januari

Het volgende toernooi is het Nieuwjaarstoernooi op 6 januari 2020. Komt allen!