DVS 1 start het competitieseizoen met nipt verlies tegen Iduna

Na maanden voorbereiding op het nieuwe seizoen (lees: heerlijk zwemmen, wandelen en op gewicht komen in lokale restaurantjes) was het zaterdag eindelijk weer zo ver; de start van de competitie! Na vorig jaar met vlag en wimpel te hebben gehandhaafd, staat team 1 weer voor dezelfde taak dit jaar. Onze competitie begon met een klassieke derby; DVS – Iduna.

De tegenstanders van Onno en Ramon gingen als een speer uit de startblokken en stonden al snel ruim voor. Na de rust waren onze mannen echter weer een beetje bekomen van deze overbluffende start van de competitie en gebruikten ze hun verstand goed. Na een zenuwslopend verloop van de tweede helft was de eerste game met 29-27 voor DVS. Helaas konden ze dit niveau niet voldoende vasthouden in de 2e en 3e game, waardoor deze met 15 en 17 verloren gingen.

De dames dubbel kwam wat roestig op gang, maar Annabelle en Leonie schitterden in de 2e en 3e game. Na veel lange rally’s strandde het avontuur met 19-21 voor de tegenstander. 

Met vuur in onze ogen bereidden we ons voor op vier spetterende singles. Onno en Ramon beten dit keer het spits af. Onno liet een vierde divisiewaardige single zien met mooie en zeer vermoeiende rally’s. Met een steady 21-18, 21-18 werd het eerste thuispunt binnen geharkt!

Ramon nam het op tegen een fitte jongeman met flitsend voetenwerk. Een paar keer kon Ramon hem verrassen met wat prachtige ballen, maar helaas gebeurde dit ook andersom. In twee games moest Ramon het afleggen.

Hierna mochten de dames aan de bak. Leonie verraste zichzelf met mooie services en wist met (soms iets te) scherpe ballen controle op de wedstrijd te houden. Met twee games werd het tweede punt voor DVS verdiend!

Annabelle speelde een mooie single, maar moest een beetje wennen nu er weer sportschoenen aan haar voeten zaten in plaats van de bergschoenen. Helaas viel de wedstrijd de andere kant op, maar kwam Annabelle met een goed gevoel de baan af. Tijd om wraak te nemen in de mix!

Dat wraak nemen lukte, want Annabelle en Onno scoorden het derde thuispunt. Felicia en Ramon hebben hier helaas geen vierde punt van kunnen maken waardoor de eindstand op 3-5 kwam.

De seizoenstart is afgesloten met een heerlijk diner in een Vietnamees restaurant (wist je dat met stokjes eten goed is voor je racketvoering?) en onder genot van een drankje onze verwachtingen, doelen en wensen voor dit seizoen uitgesproken. We hebben er weer zin in!

Team 1

Ramon, Onno, Felicia, Annabelle en Leonie