DVS stoomt zich in Houten klaar voor de start van het competitieseizoen

Op zaterdag 7 en zondag 8 maart deed een tiental spelers van DVS mee aan het Warming-Up Toernooi in Houten. Eén weekend voor de start van het nieuwe competitieseizoen was het een ideale voorbereiding op de allereerste competitiewedstrijd.

Zaterdag

Op zaterdag werden de wedstrijden van de categorieën 1 en 6 gespeeld. Het werd voor DVS de dag van de tweede plaatsen. Maaike van der Weij en Pritam Pai bereikten in de GD6 na 4 gewonnen wedstrijden de finale. Tegen Simone Bakker en Milan Lammers verloren de DVS’ers helaas in een spannende driesette (21-16, 10-21, 21-18).

In het DD6 haalden Layla van Goor en Gita Versantvoort de kwartfinales, waarin ze werden uitgeschakeld. Linda de Veen en (opnieuw) Maaike van der Weij speelden in hetzelfde onderdeel een aantal goede wedstrijden. Na de poulefase, kwartfinale en ook de halve finale vrij simpel te hebben gewonnen, stond de finale op het programma. De tegenstanders Evelien Pannekoek en (opnieuw) Simone Bakker wonnen nipt in een thriller: 21-10, 17-21 en 19-21.

Een bijzondere vermelding nog voor Joost Berkvens, die een geniale wedstrijd in de HE6 speelde tegen Lucas Koot. Helaas voor Joost was hij gesloopt en kon hij in de halve finale niet meer winnen van Asha Kiran (16-21, 21-18 en 23-21).

Zondag

De hele zondag werden de wedstrijden in categorieën 4 en 8 gespeeld. Onno James en Felicia Versantvoort speelden een stabiele eerste mix tegen Rune van Dalm en Stefanie Nijsse. Nadat beide koppels een set hadden gewonnen, hadden Felicia en Onno de tegenstanders door en wonnen ze de derde set vrij eenvoudig. De kwartfinale tegen Nicole ten Hulscher en Lennart Pol was een mooie wedstrijd met lange rally’s. Helaas waren de tegenstanders gewoonweg beter en werd er verloren met 18-21 en 15-21.

In het enkelspel ging het wat minder goed met DVS. Onno James werd in de eerste ronde van de HE4 uitgeschakeld, en ook Leonie Gotink wist de poulefase van de DE4 niet te overleven. Echter, de kop is er weer af en de wedstrijden boden genoeg verbeterpunten voor de eerste thuiswedstrijd aanstaande zaterdagmiddag.

Leonie Gotink in actie in het damesenkelspel in categorie 4.

Competitie

Vanavond starten de eerste competitieteams met hun wedstrijden. Morgen om 12:30 uur voor de jeugdteams en 14:30 uur voor de seniorenteams zijn de eerste thuiswedstrijden. Kom vooral kijken! Wil je vanaf vanavond op de hoogte blijven van de standen en de uitslagen? Volg dan ons wedstrijdoverzicht.