Badminton Festival in Nieuwegein op 13 en 14 juli

Op 13 en 14 juli kun je op City Plaza in Nieuwegein deelnemen aan en genieten van de nieuwe sport Air Badminton tijdens het Badminton Festival Nieuwegein powered by Decathlon. Dit is het 8e festival in de toer door Nederland waarbij 12 steden worden bezocht door Badminton Nederland waarbij jij kennis kunt maken met deze te gekke nieuwe outdoor sport.

Air Badminton

Air Badminton is een nieuwe officiële sport. De BWF (Badminton World Federation) lanceert deze sport in mei 2019. En de ambities zijn groots: over 10 jaar moet de sport Olympisch zijn! Kom jij ook kennis maken met deze nieuwe sport tijdens het Badminton Festival in Nieuwegein! Je kunt niet alleen heerlijk sporten tijdens het Badminton Festival in Nieuwegein, je kunt ook kijken naar demonstraties verzorgd door spelers van TeamNL, lekker ontspannen in de chill zone, gezellig eten op de foodstrip of je uitleven in het funpark. Er is dus heel veel te doen en te beleven zorg dat jij er bij bent!

Clinics op zaterdag

Op zaterdag 13 juli kun je gratis meedoen aan sportieve clinics en ontdekken dat Air Badminton écht heel gaaf is. Clinics zijn voor jong en oud! Geef je nu meteen op en laat ons weten op welk tijdstip je mee wilt doen! De tijden van de clinics zijn:

  • 11:00-12:00u
  • 12:00-13:00u
  • 13.00-14.00u
  • 14.00-15.00u

Let op! Ben je jonger dan 16 jaar? Zorg ervoor dat je samen met je ouders je inschrijving regelt.

Toernooi op zondag

Op zondag 14 juli is er de mogelijkheid om zelf deel te nemen aan het Air Badminton toernooi in Nieuwegein. Tijdens dit laagdrempelige toernooi maak je in één middag kennis met Air Badminton en misschien worden jij en je partner wel de eerste Air Badminton kampioenen van Nieuwegein! De informatie op een rij:

  • Je speelt in koppels. De samenstelling (man/vrouw) maakt niet uit
  • Je kunt inschrijven in de categorie jeugd (8 t/m 14 jaar) of open categorie (alle leeftijden)
  • Het toernooi is van 12:00-15:00u
  • Spelers van alle niveaus zijn welkom!
  • Inschrijfgeld is €5,- per deelnemer. Betaling gaat per pin op de dag zelf. Contant betalen is niet mogelijk.
  • Benieuwd naar de regels van AirBadminton? Klik hier.