Nieuwe clubkampioenen en geprolongeerde titels in het clubkampioenschap van DVS

Wie wordt de nieuwe clubkampioen van DVS? Die vraag speelde al wekenlang in het hoofd van menig DVS’er. Onder leiding van de ervaren toernooicommissie bestaande uit Eric, Tom en Jaap werden er honderden wedstrijden gespeeld om dé titel van het jaar: clubkampioen van DVS.

Gemengd dubbelspel

Traditiegetrouw werd op de woensdagavond het toernooi om het kampioenschap in het gemengd dubbelspel gespeeld. Het werd een avond vol spannende wedstrijden: 12 driesetters en 6 verlengingen. De gemengd dubbel 3 (niet-competitiespelers) werd gewonnen door Vanessa Bronzina en Willem de Graaf. Suzanne van der Hout en Michel Bijlsma wonnen de gemengd dubbel 2 (competitieteams t/m zevende divisie).

In de hoogste categorie, gemengd dubbel 1, bereikten de winnaars van de afgelopen twee edities, Ramon Nieborg en Felicia Versantvoort, op vrij eenvoudige wijze de finale. De verliezende finaliste van vorig jaar, Annabelle van Kuyk, kon vanwege een blessure niet meedoen. Onno James vormde daarom met Imre Koole een nieuw duo. Samen bereikten ze de finale. Dat werd een lange driesetter, met veel ups en downs aan beide zijden. Imre en Onno sleepten hun allereerste titel in het gemengd dubbel in de wacht door met 21-13, 17-21 en 21-17 te winnen van de geoliede machine die Felicia en Ramon al tijden vormen.

Onno en Imre wonnen het gemengd dubbelspel in categorie 1.

Dubbelspel en enkelspel

In het enkelspel bij de dames werd er een bloedstollende finale gespeeld tussen Leonie Gotink (zie foto bovenaan) en Imre Koole. Leonie won de eerste set nipt met 19-21. Ook in de tweede set liep het aantal punten gelijk op, waardoor een verlenging noodzakelijk was. Onder aanmoediging van de tientallen toeschouwers volgden een aantal spannende rally’s waarin de shuttle vaak de netrand raakte. De eindstand 25-23 pakte in het voordeel van Leonie uit, waardoor de voor de zevende (!) keer de allerbeste speelster van DVS is.

Vervolgens startte de mannenenkelfinale tussen Joost Berkvens en Onno James. Joost bereikt het eerste setpoint, maar het setpoint werd door Onno weggewerkt. In de verlenging werd de stand 24-22 in het voordeel van Onno. De tweede set liep tot de break bij 11 punten gelijk op (11-10). Na de break liep Onno uit tot 21-14. Daarmee prolongeerde hij zijn vorig jaar behaalde titel.

Onno James won het enkelspel in de hoogste categorie, categorie 1.

Afsluitend diner

Na de prijsuitreiking in sportcafé Tropical startte het gezamenlijke diner van de deelnemers. Tijdens het eten werden de wedstrijden nog eens grondig overgespeeld, figuurlijk dan.

Alle winnaars en uitslagen

Mariëtte Kraan won het enkelspel in categorie 3.