Esmee en Tom nieuwe clubkampioenen bij de jeugd

Op zaterdag 6 april was sporthal Hoograven om 11:00 uur al afgeladen met fanatieke badmintonners en hun ouders. Tijdens de clubkampioenschappen van de jeugd is iedereen toch nét wat fanatieker dan normaal.

Onder leiding van Wim, Randy, Annemarie, Manuel, Fons en Mieke werden tientallen wedstrijden gespeeld in het enkelspel en het dubbelspel. Voor de ouders die 11:00 uur toch wat vroeg vonden, stond er een kopje koffie en een paaseitje klaar.

Voor het publiek waren er genoeg spannende wedstrijden te zien. In veel finales was het zo spannend, dat er een derde set of zelfs verlenging gespeeld moest worden. Een goed voorbeeld is de thriller tussen Daniel en Neel om de eerste prijs bij de ‘starters’:

Neel (links) en Daniel (rechts) spelen een spannende finale. Scheidsrechter was trainer Fons.

Hoogste leeftijdsklasse

In de hoogste leeftijdsklasse was de damesenkelfinale weer een strijd tussen twee bekenden: Esmee en Dian. Waar vorig jaar Dian nog kon winnen, trok Esmee dit keer in drie sets en nog een verlenging aan het langste eind.

Tom en Josh speelden de herenenkelfinale in de hoogste leeftijdsklasse. Hoewel Josh in de eerste set als eerste setpoint bereikte, bleef Tom koel en sleepte hij alsnog de overwinning binnen. Tom wist uiteindelijk in twee sets te winnen van Josh.

Esmee in actie

Trots

De jeugdtrainers, het bestuur en alle ouders hebben vol trots gekeken naar onze jeugdleden. Zoals Manuel het goed bij de prijsuitreiking verwoordde: “Ik heb gezien dat iedereen flink vooruit is gegaan!” Ook de andere badmintonners van DVS die een kijkje kwamen nemen waren bezorgd over hun positie als clubkampioenen bij de volwassenen. Gelukkig voor hen zijn er nog een paar jaar te gaan tot de jeugdleden zich mengen in de strijd bij de volwassenen.

Alle winnaars

  • Starters: tweede plek Daniel, eerste plek Neel
  • Damesenkel onder 13 jaar: tweede plek Roos, eerste plek Ananya
  • Herenenkel onder 13 jaar: tweede plek Jelle, eerste plek Damai
  • Dubbel onder 13 jaar: tweede plek Roos/Lisa, eerste plek Tibbe/Mannes
  • Damesenkel boven 13 jaar: tweede plek Dian, eerste plek Esmee
  • Herenenkel boven 13 jaar: tweede plek Josh, eerste plek Tom
  • Dubbel boven 13 jaar: tweede plek Simone/Esmee, eerste plek Tom/Josh
De prijzen

Foto’s

De gemaakte foto’s van de wedstrijden, de prijswinnaars en het toernooi staan in ons fotoalbum.