Het competitieseizoen samengevat: een kampioen en geen degradaties

Vorig weekend zijn de laatste competitiewedstrijden van het reguliere seizoen gespeeld. De meeste teams zijn tot na de zomer klaar (behalve de recreatieve spelers, die hebben geluk). Een samenvatting van alle hoogtepunten en leermomenten van dit seizoen!

Allereerst natuurlijk het goede nieuws: geen enkel team is gedegradeerd. Een prachtige prestatie!Als klap op de vuurpijl is DVS 4 kampioen geworden en promoveert het team volgend seizoen naar de vijfde divisie. Een goede ontwikkeling voor Bas, Layla, Niels, Maaike en Wilmar, maar ook een stijgende lijn voor onze badmintonvereniging.

Leonie en Felicia, DVS 1

Het vlaggenschip, DVS 1, kwam dit jaar voor het eerst in tientallen jaren weer uit in de vierde divisie. Het team heeft zich goed weten te handhaven en wist al vrij vroeg in het seizoen dat zowel promotie als degradatie geen optie was. Dat verzachtte het reisleed van dit team naar onder andere Groningen-stad en Grootebroek (ja, zoek die plaats maar eens op) aanzienlijk. Het team is uiteindelijk op de vijfde plek geëindigd.

Marieke, DVS 2

De quote van Bruce Lee die als lijfspreuk geldt voor DVS 2 (“Defeat is a state of mind; no one is ever defeated until defeat has been accepted as a reality“) heeft geholpen: het team won een aardig aantal wedstrijden. Het team eindigde op de vierde plek in de vijfde divisie.

Teamuitjes helpen

DVS 3 kan niet alleen goed teamuitjes organiseren, zoals de foto getuigt, de spelers scoorden ook nog eens goed op sportief vlak! Sommige mensen kunnen ook alles. DVS 3 werd knap tweede (zelfs beste tweede van alle poules) met als uitblinker Imre die dit seizoen als enige speler van DVS een winstpercentage van 100% neerzette! Zou het regelmatig organiseren van een teamuitje dan toch in verband staan met meer winnen?

Annemarie, Eveline, Imre, Raoul, Rahaman, Mark en Pritam, DVS 3

Onze toekomst: de jeugdteams

De eerste twee jeugdteams, DVS J1 en DVS J2, hadden het dit seizoen zwaar. Een niveau hoger betekent ook betere tegenstanders. Beide teams eindigden onderaan. Het goede nieuws is dat veel verliezen ook veel leren betekent. Daarom is er goede hoop voor volgend seizoen. DVS J3 (zie foto) en DVS J4 eindigde mooi in het midden van de poule. Een topresultaat voor de jonge DVS’ers!

DVS J3

Onze andere beloften: de recreantenteams

In de recreatieve teams wist DVS 2 een mooie tweede plek te behalen. DVS 1 had het zwaarder en eindigde op de een-na-laatste plek in de poule. Maar, deze uitslagen beschrijven slechts één aspect. Als enthousiasme mee was gerekend in de einduitslag hadden we zeker nog twee kampioenen te vieren