9 podiumplekken voor DVS bij Utregs toernooi in Leidsche Rijn

Ieder jaar wordt er door de Utrechtse badmintonverenigingen samen het Utregs toernooi georganiseerd, dit jaar in sporthal de Paperclip in Leidsche Rijn. Vanuit DVS was Manuel assistent-wedstrijdleider. Een verslag door Annemarie Westheim.

De dag begon vroeg: om klokslag 9:30 uur mochten Graham en Annemarie aantreden voor hun eerste singles. Een goede start is het halve werk, dus won Annemarie haar eerste single. Weliswaar in 3 sets, maar die tellen ook. Graham kon helaas zijn eerste partij niet binnenhalen.

Wilmar en Bas. Op de achtergrond supervrijwilliger Manuel.

Laatkomers

Langzaam aan kwamen ook de andere DVS’ers de zaal binnen druppelen om zelf te spelen ofwel te supporteren en te coachen. Om 10:00 uur was het de beurt aan een echte DVS-klassieker, Leonie tegen Annabelle. De wedstrijd golfde mooi op en neer en was erg leuk om naar te kijken. Het ging gelijk op wat uitmondde in een zeer spannende 3-setter die uiteindelijk Leonie haar kant uitviel.

Hierna volgde vele spannende poulewedstrijden in singles, dubbels en mixen. Er werden regelmatig meerdere wedstrijden tegelijk gespeeld, waardoor het lastig werd alle wedstrijden te volgen. Zeker als je ook nog een gezellig gesprek probeert te voeren met je buurman en/of buurvrouw, of een lekkere pannenkoek probeert te eten. Ik heb nooit geweten dan je goed kunt sporten op pannenkoeken, maar vandaag bleek van wel.

Uiteindelijk wisten Gita en Layla hun poule te overleven in het damesdubbelspel 4-6. Victor was in topvorm en was door in zijn herensingle 6 en in mix 4-6-8 samen met Marieke, en ook Felicia en Graham en Onno en Annabelle waren door in de mix 4-6-8. Tot zo ver was DVS dus zeer succesvol!

Marieke en Victor in actie in het gemengd dubbelspel.

De finales

Inmiddels was het tijd voor de kwart en halve finales en aardig wat DVS’ers mochten uiteindelijk ook finales spelen. DVS heeft aardig wat prijzen mee naar huis kunnen nemen. Leonie werd tweede in de damessingle 4. Gita en Layla werden kampioen in de dames dubbel 4-6 en Victor werd tweede in de herensingle 6. Justin won het herenenkelspel 8. Tot slot werd de mix 4-6-8 een DVS-onderonsje tussen Felicia en Graham die eerste werden en Onno en Annabelle die tweede werden.

De lange terugweg

Na de prijsuitreiking stapten de meeste DVS’ers dapper op hun fietsen richting huis. Aangezien iedereen een beetje moe was en de benen verzuurt, lag het tempo iets lager dan op heenweg. Maar, even na 19:30 uur waren we dan thuis om alsnog te genieten van een welverdiende avondmaaltijd.