Toegangscode Hart van Noord: *088747

Gronings verlies van DVS 1 wordt gecompenseerd met een leuk weekend

Het eerste jaar in de vierde divisie pakt goed uit voor de spelers van DVS 1. Als middenmoter lijkt handhaving zekergesteld. Toch reisden Felicia, Leonie, Ramon en Onno af naar het Groningse BC GO 2 met de ambitie om zo veel mogelijk punten te halen. De thuiswedstrijd was tenslotte gewonnen met de maximale score 8-0. Annabelle deed niet mee, vanwege haar werk.

De beroerde shuttlekwaliteit was vooraf al bekend. Daarom had Felicia zelfs een koker van deze prutexemplaren gekocht. Helaas kreeg de postbode het niet voor elkaar om de shuttles de afgelopen week te bezorgen, waardoor we daar niet mee konden oefenen.

Leonie zoekt nog gauw op hoe we wél in Groningen kunnen komen.

De grote reis

Onno  en Leonie vertrokken in alle vroegte (09:00 uur) naar het station Utrecht Centraal om daar de trein te nemen naar Zwolle. Daar zouden ze opgehaald worden door Ramon en Felicia. Helaas reden er geen treinen naar Zwolle, dus werd er uitgeweken naar Apeldoorn. Die trein deed het ook niet, waardoor Ramon ze in Amersfoort moest ophalen. In Zwolle vonden we Felicia slapend in haar auto, en konden we eindelijk richting Groningen tuffen. Om 12:30 uur zou de wedstrijd beginnen in het dorp Hoogkerk, direct naast Groningen-stad.

Aangekomen in de knalpaarse hal, startten we met de dubbels. De dames hadden vandaag overduidelijk geen beste dubbel. Er werd in twee sets verloren van de Groningers. De heren speelden bij vlagen een prima wedstrijd. Na een hoop vlakke rally’s trokken Ramon en Onno aan het langste eind.

In de enkelspelen, zo wisten we van eerdere wedstrijden met dezelfde bedroevende shuttles, zou het lastiger worden. Felicia en Onno speelden beide het eerste enkelspel. Felicia wist nog een heel eind te komen, maar kwam uiteindelijk tekort. Onno speelde een spannende driesetter, waarbij hij erg veel last had van de sterk afremmende shuttle. Dat leidde tot enorm lange rally’s. In de laatste paar punten gaf hij het weg. Leonie herhaalde precies dat spelpatroon tegen de tweede dame van BC GO. Dat betekende: in de eerste set berusting bij de slechte shuttle, in de tweede set wat meer agressie en in de derde set een hoop frustratie. Ramon deed het beter. Hij was overduidelijk beter dan zijn tegenstander en liet dat ook merken. In twee sets sleepte hij een punt binnen voor DVS 1: een tussenstand van 4-2 in het voordeel van BC GO.

De ontknoping: schade beperken

Door de afwezigheid van Annabelle, mocht Leonie voor het eerst aantreden in het gemengd dubbel. Als een wervelwind bij het net verdedigde ze haar kant van het veld. Waar de eerste set nog verloren ging door wat pech aan het eind, werden de tweede en derde set wel gewonnen. Het derde punt is binnen! Felicia en Ramon konden er nog 4-4 van maken, maar dat zat er vandaag niet in. De DVS’ers kregen de shuttle lang niet altijd onder controle, waardoor de tegenstanders vrij ruim in twee sets konden winnen.

Ondanks het verlies kon iedereen toch nog lachen op de foto.

Verliescompensatie

Om het verlies te compenseren, hadden onze tegenstanders ons uitgenodigd om mee te eten. Of lag het aan de enorme reisafstand terug naar Utrecht? Hoe dan ook, BC GO 2 kookte een fantastisch Indonesisch diner, waarbij de authentieke saté de eyecatcher was. Temidden van alle fancy gerechten die werden geserveerd, kon het niet anders dan dat er ook iets zou mislukken. Merkwaardig genoeg was dat de witte rijst. Gelukkig zat er sushi om de hoek, dus genoeg rijst aanwezig.

Na het heerlijke diner wenste iedereen elkaar succes toe in de rest van de competitie. Annabelle was inmiddels ook aangehaakt en bleef samen met Leonie en Onno nog een nachtje in een hotel in Groningen. Er gaat tenslotte niets boven Groningen! Ontwakend in een besneeuwd Groningen, was er nog een dag tijd voor een bezoekje aan de bezienswaardigheden van Groningen.