DVS 6 profiteert flink tegen Loosdrechtse BV 2

Als je aan de beurt bent om een wedstrijdverslag te schrijven dan wil je natuurlijk wel met een goed verhaal komen. En dat hebben we – in de eerste plaats dankzij Michel. Want niet alleen verklaarde hij aldaags voor de wedstrijd ‘ijs en weder dienende’ klaar te zijn voor de strijd (spoiler: en kwam die belofte ook na). Ook was hij degene die een uur voor aanvang de groepsapp aanslingerde met de vraag wie de shuttles nu eigenlijk had. Goed punt, want die bleken nog bij thuisblijver Justin te zijn. Daarop sprong Michel als een ware redder in nood meteen op de fiets om ze te halen.

Erg fijn, want hoewel Fons (de trainer, red.) ons veelvuldig laat oefenen in de schone kunst van schaduwbadminton zijn onze kansen zonder shuttles natuurlijk nul. Ook niet als je tegen de nummer zeven speelt – in dit geval Loosdrechtse BV 2.

Julia (l) en Suzanne (r) in het damesdubbelspel.

Gelukkig konden Stefan en Michel met een gerust hart én alle toebehoren aan de herendubbel beginnen, die ze met een serie harde klappen en wat scherpe dropshots in twee sets binnen sleepten. Michel benadrukte daarop nog subtiel dat het goede voorbeeld hiermee gegeven was, maar daar hadden de dames geen boodschap aan. Want waar de eerste set nog volgens plan gewonnen werd, ging de tweede game verdiend naar de tegenstander. Gelukkig kwamen Julia en Suzanne nog op tijd tot bezinning en kwamen we met een driesetter op 2-0 voorsprong.

Inspiratie

En dat was blijkbaar inspirerend, want ook de eerste twee singles werden in drie sets beslist. Stefan vloog over de baan en verloor zijn eerste game nipt, waarna hij zijn dropjes nog wat aanscherpte en de twee volgende sets in zijn zak stak. Ook Julia leek onvermoeibaar in een ware slijtageslag en sleepte, na een gewonnen eerste en een verloren tweede set, de overwinning met 21-19 uit het vuur. Dat verhoogde de druk natuurlijk wel wat voor Michel en Suzanne, maar die gaven geen krimp. Met wat lekker diepe services, gespreid spel en een snickers achter de kiezen werden de laatste twee singles al snel veiliggesteld. Tussenstand: 6-0. Dat kon niet meer stuk!

Stefan in het enkelspel.

Acht punten voor DVS

We hadden de smaak inmiddels allemaal te pakken en konden de mixes tegelijk spelen. Stefan en Suzanne kwamen in twee sets als winnaars uit de strijd en kort daarna maakten Michel en Julia het feest compleet. Acht punten erbij op de teller – daarmee smaakt de borrel met bitterballen nog net een beetje lekkerder! Nu een weekje rust en dan beginnen we over twee weken als middenmoters (vierde plaats, red.) aan de tweede helft van de competitie.

Uitslagen

De uitslagen zijn te vinden op toernooi.nl. Volg de uitslagen en standen van de andere teams dit weekend via het wedstrijdoverzicht.

 Michel (l) en Stefan (r) nog eens in het herendubbelspel (deze wedstrijd vormde tenslotte de basis voor het latere succes).