DVS 1 debuteert met een klinkende overwinning in de vierde divisie

DVS 1 speelt dit seizoen voor het eerst in de vierde divisie. Een spannend moment voor Annabelle van Kuyk, Leonie Gotink, Felicia Versantvoort, Ramon Nieborg en Onno James. In de eerste wedstrijd reisde het team af naar ABC ’14 in Almere. Een wedstrijdverslag door Ramon Nieborg.

Het lijkt wel een traditie te worden: voordat het seizoen begint, promoveren we al en spelen we nu zelfs in de vierde divisie. Er was nog net een plekje vrij, waardoor we dit seizoen drie keer in het hoge noorden mogen aanrukken (Groningen, Hoogkarspel en Grootebroek). In ieder geval zijn we deze teams nog niet eerder zijn tegengekomen.

Almere

Onze eerste wedstrijd was in ieder geval in de buurt. We mochten beginnen tegen ABC ’14 1 in Almere. De sporthal was gelegen op een idyllisch plekje in het altijd pittoreske Almere-Buiten en de sporthal was fraai hufter-proof ingericht traliewerk rondom de hal. Het zag er erg gezellig uit. Maar het gaat om het innerlijk en het was een aparte hal met in het midden een 2 meter lager plafond. Annabelle maakte het haar sport om met haar service het plafond net niet te kietelen. De eerste partij was de herendubbel van Onno en Ramon en die begon meteen goed door redelijk eenvoudig in 2 games te winnen. Dit gold ook voor de damesdubbel van Felicia en Leonie die het ook goed in 2 games afrondden. De eerste 2 punten waren binnen en dat was een goed begin!

Enkelspel van Onno.

De eerste herenenkel van Onno ging wat minder makkelijk maar werd in 3 games in winst omgezet. Daarna ging Leonie als eerste singledame aan de slag en deed dat voortvarend in 3 games. Hoppa, we waren al op de helft met 4 punten! Ramon mocht ook drie games zwoegen en stapte als winnaar van de baan. Eindelijk mocht Annabele aantreden, die al vier partijen had gewacht om te mogen vlammen. Ook dat werden 3 games maar helaas was deze partij voor ABC ’14 1. Dit wordt nog een leuke revanche voor Annabelle als we thuis tegen ze spelen!

Coaching in de damesdubbel van Felicia (in het blauw) en Leonie (rechts).

De mixen werden tegelijk gespeeld. Onno en Annabelle hadden nog wel zin in 3 games (je betaalt ten slotte bondscontributie, dus pak je nog een game mee ????). Ramon en Felicia speelden 2 games, alleen wat minder succesvol (te weinig contributie betaald).

Maar de winst was in the pocket: 2-6! Een heel goed begin dat we hopelijk kunnen voortzetten. Groetjes, Team 1 (Onno, Annabel, Leonie, Felicia & Ramon).

Alle uitslagen

Bekijk alle uitslagen op de website van toernooi.nl.