Kampioensteams van DVS streden om plek NK

Meer kampioensnieuws van DVS! DVS 2 en DVS J3 kwamen dit weekend in actie in Arnhem en Amersfoort om te strijden tegen de andere kampioensteams.

De regiokampioenschappen voor teams zijn speciaal voor alle kampioensteams in de regio centrum (grofweg bestaande uit de provincies Utrecht, Flevoland en Gelderland). De winnaars van de regiokampioenschappen voor teams mogen in mei naar de nationale kampioenschappen voor teams in Zutphen. Een hele eer dus.

DVS 2

Oswin houdt de beker trots om hoog om de tegenstanders alvast te imponeren.
Oswin Carboex, Marieke Vendrik, Onno James en invaller Felicia Versantvoort begonnen de dag goed: de spelers ontvingen gelijk een mooie beker om hun kampioenschap nog even dunnetjes over te doen. Daarna wachtten er echter een aantal zware partijen tegen andere kampioensteams. Het team moest het stellen zonder vaste krachten Victor van der Meulen en Annabelle van Kuijk. Ondanks dat er met allemaal nieuwe combinaties moest worden gespeeld (dubbelspel én gemengd dubbelspel), werd toch nog bijna de helft van de sets gewonnen. DVS 2 eindigde deze titanenstrijd uiteindelijk als vierde. Een nette prestatie. Bekijk de uitslagen van DVS 2 hier.

DVS J3

De uitdrukking ‘de jeugd heeft de toekomst’ gold in dit geval niet: DVS J3 deed het aanmerkelijk beter dan de volwassenen van DVS 2! Na een spannende poulewedstrijd die weliswaar in een gelijkspel (3-3) eindigde maar op sets werd gewonnen van BC Mariken, wachtte gelijk de finale tegen BC Inside ’82. Dit team bleek toch net iets te goed te zijn, DVS werd met 6-0 verslagen. Een knappe tweede plaats dus voor de jeugdspelers Esmee, Angela, Dian en Morris! Bekijk alle uitslagen van DVS J3 hier.

Helaaas eindigt het avontuur van beide teams hier, Zutphen zit er helaas niet in. Maar beide teams mogen trots zijn: hoe gaaf is het om kampioen te worden! Volgend jaar weer? 😉