Justin van Amstel kampioen junioren onder 15 jaar

De 14-jarige Justin van Amstel, speler van DVS-Koto Misi, heeft op de Regio Centrum Junioren Kampioenschappen een prachtige prestatie behaald: hij is kampioen in het enkelspel onder 15 jaar geworden!

In de poule had Justin het vrij makkelijk: beide wedstrijden werden in twee sets gewonnen. Ook de kwartfinale tegen Ferry Methorst kwam Justin gemakkelijk door (11-21, 14-21). In de halve finale boodt zijn tegenstander Stijn van der Schot meer tegenstand. In een leuke driesetter trok Justin uiteindelijk terecht aan het langste eind (9-21, 21-17, 13-21).

De finale

Layla van Goor (secretaris) en Justin van Amstel.
De finale tegen David Tse zou op papier een moeilijke wedstrijd worden. David speelt al competitie bij de senioren in de derde klasse, terwijl Justin het afgelopen seizoen competitie speelde in een vierde klasseteam van DVS. Justin wist echter door goed te badmintonnen met 19-21 en 18-21 de finale te winnen! Justin mag daarom een jaar lang de állerbeste speler onder 15 jaar in de regio noemen.

DVS is supertrots op haar kersverse kampioen! Daarom hebben het bestuur en trainer Fons Vendrik hem tijdens de training in het zonnetje gezet. Gefeliciteerd, Justin!