Drie tweede plaatsen voor DVS tijdens Utregs toernooi

Tijdens het Utregs toernooi op zaterdag 6 januari heeft badmintonvereniging DVS-Koto Misi goede zaken gedaan. Maar liefst in drie onderdelen hebben onze leden de tweede plaats behaald!

GD6

Els Neele en Joost Berkvens zijn een onafscheidelijk mixduo. Bij de clubkampioenschappen jagen ze al jaren iedereen de stuipen op het lijf. Hoe brengen ze het er vanaf bij het Utregs toernooi? Na de poulefase werd ook de kwartfinale gewonnen. In de finale kwamen ze Sietske Tacoma en Jarno van Wijk tegen. De finale werd met 15-21 en 17-21 verloren. Een prachtige tweede plek voor Els en Joost!

DD6

Els Neele en Leonie Gotink speelden een zeer makkelijke poulefase in de damesdubbel 6. Hun tegenstandsters werden werkelijk van het badmintonveld geveegd! Floortje van Es en Monique Hoeboer boden al meer tegenstand in de halve finale. Ook hier wisten Els en Leonie te winnen (21-16 en 21-15). Op naar de finale! Manon Meijvogel en Myrthe Veenman wachtten de dames daar op. De speelsters van BC Hillegom wonnen helaas de finale met 21-16 en 21-14. Els en Leonie moeten daarom genoegen nemen met een mooie tweede plaats.

ME8

Justin van Amstel deed mee in de mannenenkel 8. Hij wist daar de poulefase relatief makkelijk te overleven. Hij won alle wedstrijden in 2 sets van zijn tegenstanders. In de finale die volgende tussen de winnaars van de twee poules moest hij helaas het onderspit delven. In een spannende driesetter (18-21, 21-13 en 21-17) verloor hij de finale. Als voormalig jeugdspeler (het is Justins eerste jaar in de seniorencompetitie) een mooie prestatie!

VE6

Leonie Gotink wist de poulefase van de vrouwenenkel 6 makkelijk door te komen door haar tegenstandsters allemaal in 2 sets weg te spelen. In de halve finale die volgende, was haar tegenstandster Liesbeth Harkema een stuk sterker. Na een dappere strijd verloor ze helaas met 21-15 en 21-16. Een eervolle vermelding als derde/vierde in dit onderdeel is het resultaat.