DVS 6: om de top te bereiken moet je soms door diepe dalen

Met een badmintontas vol afgeprijsde pepernoten, ging team 6 met goede moed op weg naar de thuiswedstrijd tegen Helios. Dit moest een punten-pak dagje worden, want Helios was onze degradatieconcurrent. Ondanks dat Bas twee linkersokken had ingepakt ging de warming-up goed, dus begonnen we met de dubbels.

De herendubbel van Niels en Bas was met 2 sets gewonnen, maar Layla en Lulu hadden minder succes door een paar kleine foutjes op een cruciaal moment. De herensingles waren leuke tactische potjes met scherpe shuttles in de hoekjes, dus de eerste 3 punten waren in de pocket. De dames werden verrast met krachtige diepe shuttles waar lastig antwoord op te geven was. ‘Laat je niet overspelen’ was de laatste tip van Paul en Fons, maar het mocht helaas niet baten.

Na een korte peptalk was het tijd voor de mix. ‘We spelen halfkort nét achter de dame en wanneer de tegenstander voor-achter staat moet álles in de tramrails!’, luidde de geheime strategie van Layla en Bas. Het leverde 3 sets op, maar net geen punt. Hadden we nou maar beter naar Felicia geluisterd!

Ondanks het verlies van 3-5 mochten we in de kantine bijkomen met een drankje en pittige Surinaamse Bara. Volgende week weer nieuwe kansen!