DVS 2 scoort 3 punten tegen Castellum 2

Na de eerste overwinning van DVS 2 in de eerste speelronde, was DVS 2 uit op meer! Na een lange, barre fietsrit kwam het team dan eindelijk aan in de sporthal van de tegenstanders, BC Castellum 2 (ook in Utrecht). Daar kwam de geur van verse veren shuttles het team tegemoet. Helaas kon Annabelle niet meegenieten, want ze had helaas andere verplichtingen (schoonfamilie). Gelukkig kon het geheime wapen van de vereniging, Felicia, worden ingezet als invaller! Een verslag van DVS 2.

De wedstrijd werd gestart met de dubbels. De herendubbel begon aanvankelijk een tikkeltje slap met een verlies van 21-18. Naarmate de wedstrijd vorderde, begonnen Oswin en Victor te beseffen dat het de dood of de gladiolen zou zijn. De heren van DVS speelden steeds beter en wisten met een ruime 21-10 de tweede set binnen te harken. In de derde set werd helaas met 21-18 verloren. Voor de damesdubbel gold hetzelfde. Ook zij wisten er een derde set uit te slepen, helaas zonder overwinning (13-21, 21-18, 11-21).

De eerste mannenenkel van Onno mondde uit in een overwinning waar de Noord-Koreaanse president Kim Jong-un alleen maar van kan dromen. Het werd 21-4 en 21-10 voor DVS! Ook de single van Oswin liep goed: hij wist na een mooie wedstrijd met 21-13 en 21-18 te winnen. De dames hadden het zwaarder in de enkelspelen. Marieke wist twee keer goed terug te komen bij grote achterstand, maar trok twee keer aan het verkeerde eind (16-21, 18-21).

De ontknoping

De achterstand, inmiddels opgelopen tot 2-4, kon alleen nog worden omgezet naar een gelijkspel. Daarvoor moesten beide gemengd dubbelspelen worden gewonnen. Felicia en Onno konden eenvoudig winnen van Noah en Celina. Het werd slechts 21-4 en 21-13. Victor en Marieke hadden het een stuk zwaarder. Ze moesten opboksen tegen een dubbelcombinatie die speelde alsof het DNA met elkaar was versmolten. Helaas werd deze wedstrijd verloren (19-21 en 16-21) en moet DVS 2 genoegen nemen met een verlies van 3-5. De spelers bleken ook nog eens echt familie te zijn, moeder Odette en zoon Tim kenden elkaar dus echt door en door.

Desondanks neemt het team toch weer 3 punten mee naar huis (hoewel dat “huis” nu tijdelijk even geen vloer en dak heeft door de verbouwing van sporthal Hoograven). Drie punten gaf gelukkig toch recht op een drankje en een bitterbal in het café (of misschien was dat omdat de tegenstander met 5 punten dik tevreden was). Met in totaal 8 punten na 2 speelrondes staat DVS 2 op een gedeelde vierde plaats. Je vindt hier de uitslagen onder elkaar en hier de stand in de poule.