Toegangscode Hart van Noord: *088747

Buddytoernooi

foto's van het Buddytoernooi zijn in te zien op: http://www.nikhef.nl/~n98/fotoarchief/Buddytoernooi/

 

Zaterdag 8 februari vond het Buddytoernooi bij de badmintonvereniging DVS-KotoMisi plaats. 34 enthousiaste kinderen, zeven wedstrijden en vijf uitgereikte medailles zorgde voor een geslaagde middag.
Basisschoolkinderen van omliggende scholen uit Hoograven, Dichterswijk en Rivierenwijk werden bij dit badmintontoernooi gekoppeld aan de al spelende jeugdleden van de vereniging DVS-KotoMisi. De kinderen werkten samen met maar 1 doel voor ogen; het winnen van een mooie medaille! “Hebben we er nog zin in?!” werd er geroepen tussen de wedstrijden door, een luidkeelse “Ja!” vulde de sportzaal.  De aanwezige ouders gaven onder het genot van een kopje koffie aan dat zij het geweldig vonden hun kind zo enthousiast met andere kinderen bezig te zien. Er kan dus wel gesteld worden dat het Buddytoernooi een groot succes was!

Badmintonvereniging DVS-KotoMisi werkt samen met een Combinatiefunctionaris Badminton die de lijn tussen het onderwijs en de vereniging tracht te verkorten door onder andere het geven van kennismakingslessen op scholen. Deze functie is mogelijk gemaakt door een gemeentelijke subsidie met als doel kinderen kennis te laten maken met verschillende sporten en zo de structurele sportparticipatie te verhogen.